Rezistența Urbană: Președintele protestatar e la al doilea mandat, cu zero realizări după primul

Rezistența Urbană: Președintele protestatar e la al doilea mandat, cu zero realizări după primul

Președintele cel mai slab performant din istoria României reacționează tardiv și dezamăgitor la mișcările de stradă anti-restricții din ultimele zile, cu un mesaj pe Facebook, nu cu o declarație/conferință de presă, cum ar fi fost cazul.

„Românii lui” erau în stradă la început de 2017 împotriva oponentului politic principal identificat de Iohannis, PSD. Ignorând absolut tot ce zice Constituția cu privire la rolul de mediator între stat și societate, președintele s-a dus în mulțime, la protestul împotriva OUG 13, pe 22 ianuarie 2017, în direct și la oră de vârf.

Fast-forward 4 ani, președintele-protestatar e la al doilea mandat, cu zero realizări după primul. Aparent incapabil și nedorind să coalizeze politicul în jurul programului „România Educată”, lansat de el însuși, fostul inspector școlar și profesor de fizică din Sibiu a continuat ce a început predecesorul său, Traian Băsescu: dezbinarea populației și învrăjbirea categoriilor socio-profesionale una împotriva alteia. Întreținerea unei stări conflictuale perpetue, la pachet cu forțarea Constituției, au fost premisele singurei „realizări” pe care a putut-o menționa Iohannis în campania pentru realegerea sa, în 2019: a dat jos PSD de la guvernare pentru a-și pune un guvern PNL favorabil.

După ce a girat gestionarea dezastruoasă a pandemiei de coronavirus în 2020-2021, după implicarea dincolo de prevederile constituționale în campania din 2020 ca agent electoral al PNL, Iohannis se autocontrazice jenant în mesajul despre protestele anti-restricții: el, care a mers să confiște politic protestele anti-PSD din 2017, face aluzie la confiscarea actualelor proteste de către AUR, pe care o condamnă ferm. Nicio vorbă despre restricțiile ilogice, neexplicate, aruncate în populație cu maximă aroganță de Guvernul PNL-USR-Plus-UDMR, la pachet cu o criză de râs a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu (USR-Plus), care au scos oamenii în stradă.

Un președinte care de fapt își neagă în mod repetat rolul constituțional prin ceea ce spune și face nu poate avea credibilitate în fața cetățenilor.

 » Puteți citi întreg articolul la sursă: 60m.ro

Articole similare

Daniel-Gheorghe Rusu – deputat AUR și Anca Topîrcean – președintele organizaței de femei Alba AUR: „Trebuie să ne mobilizăm și să luptăm pentru demnitatea noastră”

Daniel-Gheorghe Rusu – deputat AUR și Anca Topîrcean – președintele organizaței de femei Alba AUR: „Trebuie să ne mobilizăm și să luptăm pentru demnitatea noastră”

Daniel-Gheorghe Rusu, deputat AUR și Anca Topîrcean, președintele organizației de femei Alba al Alianței pentru Unirea Românilor au fost invitați la emisiunea Știrea Zilei cu Doina Grosu din 6 Aprilie pentru a discuta despre protestele oamenilor din ultima periodă din România și modul guvernului de a face propagandă prin presa plătită cu 50 de milioane […]

Apocalipsa după Arafat și Cîțu

Apocalipsa după Arafat și Cîțu

Aşteptăm cu toţii nişte lămuriri cu privire la ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Foişor şi, mai ales, aşteptăm demisiile lui Arafat, Voiculescu şi Gheorghiţă ca o recunoaştere a propriei incompetenţe, iar dacă ei sunt incapabili să îşi recunoască incompetenţa, căci aşa cum spunea un gânditor, ca să-ţi dai seama că eşti prost, trebuie să […]