Revoltele închisorii din Ecuador provocate de bande rivale lasă 62 de morți

Revoltele închisorii din Ecuador provocate de bande rivale lasă 62 de morți

QUITO, Ecuador – Șaizeci și doi deținuți au murit în revolte în închisorile din trei orașe din Ecuador ca urmare a luptelor dintre bandele rivale și a unei tentative de evadare, au declarat autoritățile.

Directorul închisorilor, Edmundo Moncayo, a declarat într-o conferință de presă că 800 de organe de poliție au ajutat la recâștigarea controlului în interiorul centrelor de detenție. Sute de ofițeri din unități tactice fuseseră dislocate de când au izbucnit ciocnirile luni noapte.

Moncayo a mai spus că două grupuri încearcă să câștige „lupta pentru supremație din cadrul centrelor de detenție” și că ciocnirile au fost precipitate de o căutare a armelor efectuată luni de polițiști.

Fotografiile și videoclipurile de pe rețelele de socializare arată presupușii deținuți decapitați și dezmembrați în mijlocul unor bălți de sânge.

Revoltele mortale din închisori s-au întâmplat relativ frecvent în ultimii ani în Ecuador, țară a căror închisori au fost proiectate pentru aproximativ 27000 de deținuți, dar găzduiesc in jur de 38000.

Președintele Lenín Moreno a scris pe Twitter că a ordonat Ministerului Apărării „să exercite un control strict al armelor, munițiilor și explozivilor în perimetrul exterior al închisorilor” ca urmare a revoltelor din această săptămână.

Sursa: https://www.nbcnews.com

 » Puteți citi întreg articolul la sursă: 60m.ro

Articole similare

Putin, învins: Trupele rusești se retrag de la frontiera Ucrainei

Putin, învins: Trupele rusești se retrag de la frontiera Ucrainei

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a salutat joi anunţul Moscovei cu privire la o retragere a unor zeci de mii de militari ruşi comasaţi la frontiera Ucrainei, a căror desfăşurare a provocat o creştere importantă a tensiunilor pe scena internaţională, relatează AFP. ”Reducerea trupelor la frontiera noastră conduce la o reducere proporţională a tensiunilor”, apreciază, într-un mesaj […]

SUA: După vaccinare, 6000 de americani au fost infectați cu COVID

SUA: După vaccinare, 6000 de americani au fost infectați cu COVID

Aproximativ 6.000 de infectări Covid au fost raportate în rândul americanilor care au primit deja ambele doze ale serului, potrivit directorului Centrului de Prevenție și Control al Bolilor (CDC), Rochelle Walensky. Procentual, 0,007% dintre cei 84 de milioane de cetățeni complet imunizați au fost contaminați. „Deși datele sunt preluate din 43 de state (din totalul […]