Repornește cercetarea contraceptivelor – a rămas blocată de zeci de an

Repornește cercetarea contraceptivelor – a rămas blocată de zeci de an

Există o piață mondială uriașă și instrumente interesante sunt pregătite pentru a ajuta la dezvoltarea la ceea ce își doresc femeile.

La nivel mondial, aproape jumătate dintre femeile în vârstă de reproducere utilizează contracepția . Alte 171 de milioane de femei – aproximativ 1 din 11 cu vârste cuprinse între 15 și 49 de ani – nu o folosesc, dar vor să evite sarcina  .

Mai mulți factori contribuie la această nevoie neîndeplinită. Sunt necesare urgent opțiuni contraceptive noi, eficiente și mai de dorit.

Planificarea familială este un aspect cheie pentru îndeplinirea Obiectivelor de dezvoltare durabilă .

Multe femei și bărbați sunt foarte nemulțumiți de contraceptivele disponibile  . Prezervativele masculine eșuează prea des – în primul an de utilizare a prezervativului, aproximativ 13% dintre femei rămân însărcinate  – iar femeile trebuie să se bazeze pe bărbați. Implanturile și dispozitivele intra-uterine (DIU) necesită proceduri medicale și pot fi invazive; pastilele trebuie luate în fiecare zi. Metodele hormonale și DIU non-hormonale pot avea efecte secundare, inclusiv sângerări menstruale neregulate sau imprevizibile, dureri de cap, acnee și creștere în greutate, precum și depresie și alte modificări ale dispoziției  . Pentru multe femei din întreaga lume, contracepția a fost dificil de obținut sau de permis, chiar înainte de pandemia COVID-19.

Toate acestea au consecințe grave. Aproximativ 40% din sarcinile la nivel global sunt neintenționate și aproximativ jumătate dintre acestea se încheie cu avortul indus 5 . O proporție ridicată de sarcini neintenționate apare chiar și atunci când contracepția este relativ accesibilă și stigmatul cultural împotriva acesteia este în general scăzut, de exemplu în America de Nord (48%) și Europa (43%)  . Aceste sarcini se pot întâmpla deoarece femeile nu folosesc contracepția, deoarece metoda lor a eșuat sau pentru că a fost utilizată incorect.

 » Puteți citi întreg articolul la sursă: 60m.ro

Articole similare

Moment istoric: Un mini-elicopter al NASA a zburat pe Marte (VIDEO)

Moment istoric: Un mini-elicopter al NASA a zburat pe Marte (VIDEO)

Mini-elicopterul Ingenuity al NASA a scris, luni, istorie, efectuând primul zbor al unui dispozitiv motorizat în atmosfera unei alte planete, Marte. Potrivit NASA, mini-elicopterul cu greutatea de 1,8 kilograme şi cu două rotoare a efectuat primul său zbor, timp de 40 de secunde, aşa cum era planificat. Zborul pe Marte reprezintă o adevărată provocare, deoarece aerul de pe […]

De ce zborul lui Ingenuity pe Marte este un moment istoric

De ce zborul lui Ingenuity pe Marte este un moment istoric

Doar trei metri au fost suficienți pentru ca un mic elicopter să facă istorie. Ingenuity a zburat 40 de secunde, dar a fost suficient pentru a fi stabilită o premieră: o mică aeronavă motorizată se ridică de la sol pe o altă planetă. Dincolo de semnificația istorică, zborul acestui aparat de 1,8 kg poate schimba […]