Reacție alergică după vaccinare anti-COVID la o asistentă de la SCIB Cluj. A apărut și platforma online unde vor putea fi raportate reacții adverse post-imunizare

Reacție alergică după vaccinare anti-COVID la o asistentă de la SCIB Cluj. A apărut și platforma online unde vor putea fi raportate reacții adverse post-imunizare

O asistentă de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (SCIB) Cluj a făcut o reacție adversă după vaccinarea anti-COVID-19, anunță ȘtirideCluj.

Prefectura Cluj a anunțat că 165 de persoane s-au vaccinat pentru coronavirus până în prezent. Dintre acestea, o asistentă medicală a suferit o ”manifestație alergică ușoare de tip urticarian la nivelul extremității cefalice”.  Asistenta în cauză era cunoscută cu alergii, însă fără a avea o contraindicație la vaccinare, a suferit o manifestație alergică ușoară. Aceasta a primit un tratament antialergic și și-a revenit.

„Dintre 165 persoane vaccinate până în prezent, a existat un singur caz de manifestare alergică ușoară de tip urticarian la nivelul extremității cefalice, care a remis rapid sub terapia specifică antialergică”, a declarat prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean.

Conform acestuia, este vorba despre o asistentă medicală care se știa cu alergii, dar nu avea contraindicații la vaccinare.

Primele vaccinuri împotriva COVID-19 au fost administrate în județul Cluj duminică. Prima persoană vaccinată în Cluj a fost dr. Violeta Briciu, director medical, urmată de aproximativ 90 de cadre medicale din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase Cluj-Napoca.

Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 anunță că platforma pentru raportarea reacțiilor adverse suspectate după vaccinarea anti-Covid este funcțională. Până în acest moment, persoanele vaccinate nu au avut efecte adverse.”Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România pune la dispoziția pacienților și a profesioniștilor din domeniul sănătății noile fișe de raportare a reacțiilor adverse suspectate post-imunizare la vaccinurile împotriva COVID-19″, informează Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Modalitatea de raportare poate fi făcută atât online, cât și prin modalitățile clasice de raportare – completarea fișei de reacții adverse și transmiterea acesteia către Direcția Farmacovigilență și Managementul Riscului, precizează sursa citată.

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro

Articole similare

​EHF European League: Minaur Baia Mare, duel cu Nantes în semifinale / Final Four-ul va avea loc în România

​EHF European League: Minaur Baia Mare, duel cu Nantes în semifinale / Final Four-ul va avea loc în România

Echipa feminină de handbal Minaur Baia Mare va întâlni formaţia franceză Nantes Atlantique Handball în semifinalele competiţiei EHF European League, al cărei turneu final va avea loc în zilele de 8 şi 9 mai în Sala Polivalentă ”Lascăr Pană” din Baia Mare, informează Agerpres. În cealaltă semifinală se vor înfrunta Herning-Ikast Handbold (Danemarca) şi Siofok […]

Aplicatia Extasy, deţinută de fondatorul Untold, a atras investiţii de 1 milion euro

Aplicatia Extasy, deţinută de fondatorul Untold, a atras investiţii de 1 milion euro

Zborul cu elicopterul, cu avionul, trasee extreme cu motocicleta, o zi întreagă la golf sau chiar un zbor cu parapantă, toate sunt la un click distanță acum pe aplicația experiențelor spectaculoase, Extasy. Fondatorul festivalurilor UNTOLD și Neversea, Bogdan Buta, alături de alți investitori au pornit în luna decembrie acest proiect care a adunat deja investiții […]