Reacție alergică după vaccinare anti-COVID la o asistentă de la SCIB Cluj. A apărut și platforma online unde vor putea fi raportate reacții adverse post-imunizare
O asistentă de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (SCIB) Cluj a făcut o reacție adversă după vaccinarea anti-COVID-19, anunță ȘtirideCluj.
Prefectura Cluj a anunțat că 165 de persoane s-au vaccinat pentru coronavirus până în prezent. Dintre acestea, o asistentă medicală a suferit o ”manifestație alergică ușoare de tip urticarian la nivelul extremității cefalice”. Asistenta în cauză era cunoscută cu alergii, însă fără a avea o contraindicație la vaccinare, a suferit o manifestație alergică ușoară. Aceasta a primit un tratament antialergic și și-a revenit.
„Dintre 165 persoane vaccinate până în prezent, a existat un singur caz de manifestare alergică ușoară de tip urticarian la nivelul extremității cefalice, care a remis rapid sub terapia specifică antialergică”, a declarat prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean.
Conform acestuia, este vorba despre o asistentă medicală care se știa cu alergii, dar nu avea contraindicații la vaccinare.
Primele vaccinuri împotriva COVID-19 au fost administrate în județul Cluj duminică. Prima persoană vaccinată în Cluj a fost dr. Violeta Briciu, director medical, urmată de aproximativ 90 de cadre medicale din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase Cluj-Napoca.
Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 anunță că platforma pentru raportarea reacțiilor adverse suspectate după vaccinarea anti-Covid este funcțională. Până în acest moment, persoanele vaccinate nu au avut efecte adverse.”Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România pune la dispoziția pacienților și a profesioniștilor din domeniul sănătății noile fișe de raportare a reacțiilor adverse suspectate post-imunizare la vaccinurile împotriva COVID-19″, informează Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19.
Modalitatea de raportare poate fi făcută atât online, cât și prin modalitățile clasice de raportare – completarea fișei de reacții adverse și transmiterea acesteia către Direcția Farmacovigilență și Managementul Riscului, precizează sursa citată.