Război la Vatican. Arhiepiscop italian, reacție dură la declarațiile Papei privind homosexualii: „Cel care ar trebui să conducă Barca lui Petru a ales să se alăture Dușmanului, pentru a-o scufunda!”

Război la Vatican. Arhiepiscop italian, reacție dură la declarațiile Papei privind homosexualii: „Cel care ar trebui să conducă Barca lui Petru a ales să se alăture Dușmanului, pentru a-o scufunda!”

„Nu trebuie să fii teolog sau expert moral pentru a ști că astfel de afirmații sunt total neortodoxe și constituie un motiv de nemulțumire pentru credincioși”, spune arhiepiscopul italian Carlo Maria Vigano , criticând afirmațiile Papei Francisc pro homosexuali din documentarul prezentat la Roma. 

Arhiepiscopul Vigano a devenit cunoscut după ce a cerut demisia Papei Francisc în august 2018, publicând o listă de acuzații cu privire la modul cum a gestionat scandalurile de abuzuri sexuale din cadrul Bisericii. De asemenea, l-a apărat pe Donald Trump după izbucnirea revoltelor stângii în toată America, sub pretextul anti-rasismului. A fost membru al Curiei Romane și-a încheiat cariera la Washington ca nunțiu apostolic în 2016.

Arhiepiscopul Vigano amintește așadar că „site-ul Vatican News a dat informația că la Festivalul de Film de la Roma va fi proiectat un film documentar numit „Francesco” realizat de regizorul Evgeny Afineevsky, în care sunt prezentate maimulte afirmații ale lui Jorge Mario Bergoglio pe tema homosexualității. Printre ele, spune arhiepiscopul, acestea două sunt deosebit de desconcertante: „Homosexualii au dreptul să facă parte din familie. Sunt copii ai lui Dumnezeu și au dreptul la o familie. Nimeni nu ar trebui să ostracizat sau să fie nefericit din cauza asta. Ceea ce trebuie să creăm e o lege a uniunilor civile. În acest fel, acestea sunt acoperite legal. Iar eu sunt în favoarea lor!”

Arhiepiscopul Viganò comentează:

„Nu trebuie să fii teolog sau expert moral pentru a ști că astfel de afirmații sunt total neortodoxe și constituie un motiv de nemulțumire pentru credincioși.

Dar, mai mult, aceste cuvinte constituie pur și simplu cea de-a optsprezecea provocare prin care partea „ultra-progresistă” a ierarhiei vrea să provoace în mod ingenios o schismă, așa cum a încercat deja să facă cu îndemnul post-sinodal Amoris Laetitia, cu modificarea doctrinei privind pedeapsa cu moartea, cu Sinodul Pan-Amazon și scandalul statuii Pachamama sau cu Declarația de la Abu Dhabi, care a fost reafirmată și atacată de Enciclica Fratelli Tutti”.

Arhiepiscopul continuă:

„Se pare că Bergoglio încearcă imperturbabil să „ridice miza” într-un crescendo de afirmații eretice, în așa fel încât să forțeze partea sănătoasă a Bisericii, care include episcopi, clerici și credincioși, să-l acuze de erezie, pentru a declara apoi acea parte sănătoasă a Bisericii ca fiind schismatică și „dușmanul Papei”.

Jorge Mario Bergoglio încearcă să-i forțeze pe unii cardinali și episcopi să se separe de comuniunea cu el, obținând expulzarea catolicilor care doresc să rămână fideli Magisteriului peren al Bisericii. Această capcană ar avea scopul, în intențiile presupuse ale lui Bergoglio și ale „cercului său magic”, de a-și consolida propria putere într-o biserică care ar rămâne „catolică” doar cu numele, dar în realitate ar fi eretică și schismatică”.

De asemenea, spune Vigano, această înșelăciune se bazează pe sprijinul elitei globaliste, mass-media și lobby-ul LGBT, de care mulți clerici, episcopi și cardinali nu sunt străini. „Mai mult, să nu uităm că în multe națiuni există legi care pedepsesc penal pe cei care consideră sodomia condamnabilă și păcătoasă sau care nu aprobă legalizarea „căsătoriilor” homosexuale,

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro

Articole similare

Adevăratul motiv din cauza căruia Mama și Tata sunt primele cuvinte ale bebelușului

Adevăratul motiv din cauza căruia Mama și Tata sunt primele cuvinte ale bebelușului

Atunci când micuțul reușește să rostească „mama”, „tata”, „papa”, „pipi” este pentru că sunt cuvinte formate din sunete similare. Astfel, cercetătorilor de la Univeristatea din Edinburgh, Scoția au descoperit faptul că devine mult mai simplu pentru micuți să-și exerseze abilitățile de comunicare cu astfel de cuvinte repetitive. „Aceasta este prima dovadă a faptului că sugarii […]

Bolnavii non-COVID internați ar putea fi vaccinați în spital

Bolnavii non-COVID internați ar putea fi vaccinați în spital

DISTRIBUIE Coordonatorul CNCAV, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunţat marţi că autorităţile au în vedere posibilitatea imunizării în spitalele non-COVID în care sunt internaţi pacienţi de boli cronice. „Un aspect important pe care îl avem în vedere în perioada următoare (…) este de a vaccina în spitalele de tip non-COVID în care sunt internaţi pacienţi de […]