Rază de speranță la început de an:  pandemia în România are o tendință favorabilă

Rază de speranță la început de an: pandemia în România are o tendință favorabilă

Medicii cred că această situație se datorează respectării măsurilor impuse de autorități. 

Numărul pacienților în secțiile de terapie intensivă a rămas constant și, chiar dacă numărul de teste are variații mari de la o zi la alta, situația din spitale indică un tendință favorabilă a epidemiei în România.

Medicul Radu Țincu a declarat la Digi24 că se așteaptă însă, ca în următoarele 10 – 12 zile să înregistreze o creștere a numărului de infectări, ca urmare a sărbătorilor, dar că aceasta ar putea fi redusă.

„A variat foarte mult numărul de teste zilnice, ceea ce face imposibilă analiza corectă, dar la ATI, a rămas constant numărul de pacienți internați. Nu am înregistrat creșteri ale pacienților care au nevoie de ATI, în condițiile în care în multe zone de focar spitalele erau supraaglomerate.

Discutăm de o evoluție ușor favorabilă, cel mai probabil ca urmare a respectării măsurilor de protecție. După sărbători, însă, peste tot se constată o ușoară tendință de creștere a infectărilor, care cel mai probabil se va manifesta și în România, pentru că în astfel de perioade, oamenii reduc din vigilență.

În 10 – 12 zile vom vedea probabil o creștere, nu mă aștept să fie semnificativă,  pentru că oamenii au înțeles că măsurile sanitare simple pot țin în frâu pandemia”, a declarat Radu Țincu.

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

Un BMW a parcat pe trei locuri la Dedeman Cluj

Un BMW a parcat pe trei locuri la Dedeman Cluj

Scris de Ziua de Cluj azi, 09:52 Eveniment Ascultă știrea DISTRIBUIE Șoferul unui autoturism BMW care a ocupat două locuri de parcare la magazinul de bricolaj Dedeman a provocat nemulțumirea mai multor clujeni.  Abonează-te pe    Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ Autovehiculul era poziționat pe două locuri destinate […]

Ziua Independenței României: Ceremonii militare şi religioase în întreaga ţară

Ziua Independenței României: Ceremonii militare şi religioase în întreaga ţară

Distribuie dacă ți-a plăcut Ceremonii militare şi religioase au loc, duminică, în Bucureşti şi în întreaga ţară, cu ocazia zilei de 9 Mai. La evenimentele din Bucureşti participă ministrul Apărării şi alţi oficiali. ”Ceremonia militară şi religioasă de depunere de coroane, jerbe şi buchete de flori cu prilejul aniversării Zilei Independenţei de Stat a României, […]