Raed Arafat despre situaţia părinţilor de la Cluj umiliți de dispecerul 112: „Este inacceptabil”

Raed Arafat despre situaţia părinţilor de la Cluj umiliți de dispecerul 112: „Este inacceptabil”

Părinţii din Cluj care au apelat la 112 pentru a cere ajutor pentru copila lor au declarat aseară la Digi24 că au fost jigniţi de dispecerul 112 deoarece acesta le-a reproşat că nu îşi ştiu îngriji copilul. Raed Arafat spune că e inacceptabil ce s-a întâmplat. 

Înainte de a suna la ambulanţă părinţii copilului din Cluj care aveau nevoie de ajutor au apelat la prieteni de familie pentru a afla dacă pot fi transportaţi de aceştia cu o maşină personală la o unitate de urgenţă. Abia după ce au epuizat aceste variante au apelat la serviciul de urgenţă 112. Tatăl fetiţei a spus că avea nevoie de ajutor, nu de morala celor de la 112. 

„Este inacceptabil. Modul de a vorbi cu oamenii care solicită ajutor nu poate fi în acest hal. În primul rând, chiar dacă tu, ca personal medical consideri că nu e o urgenţă reală, pentru părinţi faptul de a vedea că copilul lor are sânge în urină e ceva vare îi sperie. Probabil e infecţie urinară, dar pentru aceşti părinţi e un semn care atrage atenţia şi părinţii vor o soluţie. Chiar dacă ştim că medicul de familie trebuie să fie contactat, dar dacă nu avem mediic de familiee, putea să se rezolve problema uşor, discutând, explicând şi în final se poate trimite o maşină de consultaţie la domiciliu să vadă fetiţa sau să fie fetiţa transportată cu unul dintre părinţi la o unittate de urgenţă pediatrică să fie văzută”, a declarat Raed Arafat aseară la Digi24. 

„Modul în care a fost abordată problema, din păcare, nu este unul profesionist”, a mai precizat Arafat, de aceea a fost solicitată o anchetă disciplinară care va dura trei zile pentru a asculta varianta dispecerului cu privire la ce s-a întânplat acolo.

„Ascultând cum s-a vorbit, decizia nu are cum să fie că acea doamnă şi-a făcut treaba corect, pentru că nimeni nu acceeptă astfel de moduri de adresare de către un apelant la 112, mai ales că părinţii copilului au vorbit frumos, nu au jignit-o pe doamnă, nu au făcut nimic greşit. Nu pot să spun că a reacţionat aşa pentru că cineva ar fi agresat-o telefonic în niciun caz. deci sunt părinţi care au solicitat ajutor şi trebuiau să fie trataţi ca atare. (…) Modul de discuţie a fost deplasat. Chiar dacă sunt ture de 12 ore modul de a aborda problema astfel e inacceptabil.

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

28.000 de doze de  Pfizer BioNTech ajung, luni, la Cluj

28.000 de doze de Pfizer BioNTech ajung, luni, la Cluj

Potrivit Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţii de Vaccinare (CNCAV) luni soseşte în România o nouă tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech care constă în 214.110 doze. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale […]

Dan Tănasă: Ion Proca, un prefect în slujba Ungariei

Dan Tănasă: Ion Proca, un prefect în slujba Ungariei

Instituțiile statului sunt căpușate de indivizi unși politic care acționează împotriva intereselor statului român și, evident, în favoarea unor interese străine.Prefectul județului Harghita, liberalul Ion Proca, refuză să acționeze legal pentru îndepărtarea inscripției în limba maghiară „Varoshaza” de pe fațada Primăriei Gheorgheni. Inscripția în cauză, specifică sistemului administrativ din Ungaria, este ilegală. Ea este ilegală […]