Prospectul în română al Comirnaty, vaccinului anti-COVID-19 produs de Pfizer, care ajunge vineri și în România. Cum se administrează, contraindicații și efecte adverse

Prospectul în română al Comirnaty, vaccinului anti-COVID-19 produs de Pfizer, care ajunge vineri și în România. Cum se administrează, contraindicații și efecte adverse

Comisia Europeană a publicat prospectul tradus în limba româna al vaccinului împotriva COVID-19 produs de Pfizer. Conform documentului, sunt posibile reacţii adverse uşoare, care dispar în cel mult câteva zile.

Prospectul vaccinului împotriva COVID-19, dezvoltat de BioNTech și Pfizer – primul vaccin sigur și eficace autorizat de Comisia Europeană – a fost publicat în limba română pe pagina de internet a Comisiei.

Comirnaty, denumirea comercială a tratamentului, este indicat pentru imunizare activă pentru prevenirea COVID-19 cauzat de virusul SARS-CoV-2, la persoane cu vârsta de 16 ani și peste.

Doze și mod de administrare a vaccinului împotriva COVID-19

Persoane cu vârsta de 16 ani și peste

Comirnaty se administrează intramuscular după diluare, sub forma unei scheme cu 2 doze (a câte 0,3 ml), la o distanță de cel puțin 21 zile una de alta (vezi pct. 4.4 și 5.1).

Nu sunt disponibile date privind interschimbabilitatea Comirnaty cu alte vaccinuri COVID-19 pentru completarea schemei de vaccinare. Persoanelor cărora li s-a administrat o doză de Comirnaty trebuie să li se administreze a doua doză pentru completarea schemei de vaccinare.

Copii și adolescenți

Siguranța și eficacitatea Comirnaty la copii și adolescenți cu vârsta sub 16 ani nu au fost încă stabilite. Sunt disponibile date limitate.

Vârstnici

Nu este necesară ajustarea dozei la vârstnici cu vârsta ≥65 ani.

Mod de administrare

Comirnaty trebuie administrat intramuscular.

Locul preferat este mușchiul deltoid, în partea superioară a brațului.

Vaccinul nu trebuie injectat intravascular, subcutanat sau intradermic.

Vaccinul nu trebuie amestecat cu alte vaccinuri sau medicamente în aceeași seringă.

Pentru măsurile de precauție care trebuie luate înainte de administrarea vaccinului, vezi pct. 4.4.

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

Cele mai importante lucruri în viață sunt libertatea și sănătatea! – CRITICII.RO

Cele mai importante lucruri în viață sunt libertatea și sănătatea! – CRITICII.RO

Libertate, ce noțiune complexă, dar paradoxal , atât de simplă. Este cel mai de preț dar al lui Dumnezeu și trebuie apărată în toate formele sale: libertatea de gîndire, de credință, de exprimare, de asociere, de mișcare, de inițiativă, precum și accesul liber al persoanei la o activitate economică. Sub pretextul pandemiei de Covid 19, […]