Prodvinalco a dat alcoolul pe imobiliare. Fosta fabrică, bloc de locuințe

Prodvinalco a dat alcoolul pe imobiliare. Fosta fabrică, bloc de locuințe

Producătorul de băuturi alcoolice Prodvinalco Cluj își transformă spațiile de fabricare sau depozitare în clădiri rezidențiale.

Societatea vrea să transforme un teren de 3.800 mp, aflat lângă Facultatea de Litere din Cluj-Napoca, într-un proiect mixt, cu 52 de apartamente și spații comerciale, pe strada Horea, potrivit Economica.net. Aceasta a mai derulat două proiecte rezidențiale, unul în București, Traian Residential, cu 14 apartamente și unul în Cluj-Napoca, Traian Residence, ambele vândute complet.

Prodvinalco e deținută majoritar de oamenii de afaceri Mircea Todea, președintele executiv al Consiliului de Administrație (25,35%), Vasile Albon, președintele CA (23,58%), Viorel Hosu (15,57%) Alin și Adrian Moraru (15,97%), restul de 20,31% dintre acțiuni fiind în posesia unor acționari minoritari.

Pe locul destinat să fie construit proiectul, Prodvinalco deține clădiri administrative și industriale, iar locul a fost folosit în ultimii ani ca spațiu temporar pentru evenimente culturale, fiind numit H33.

Proiectul imobiliar propus prin Biroul Arhimar, un imobil mixt cu 52 de apartamente și cinci niveluri de subsol a fost întors din drum la Comisia de urbanism a primăriei de două ori, iar în locul clinicii medicale se va construi o parcare.

Prodvinalco a fost fondată în 1932, sub forma unui depozit ce se ocupa cu îmbutelierea, depozitarea și desfacerea băuturilor alcoolice spirtoase ce ținea de MAT (Monopolul Alcoolului și Tutunului), iar în 1951 a fost naționalizată devenind Vinalcool.

În 1990, când a fost organizată ca societate pe acțiuni deținută de stat și a preluat denumirea de Prodvinalco. În 1998 devine companie privată, având ca acționari Asociația Salariaților și alți acționari externi care au subscris ofertei publice.

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

Ionuț Neagu (AUR):  Românii au dreptul la o informare corectă privind efectele tehnologiilor 5G asupra  sănătății umane și a mediului înconjurător

Ionuț Neagu (AUR): Românii au dreptul la o informare corectă privind efectele tehnologiilor 5G asupra sănătății umane și a mediului înconjurător

În perioada 2021-2024 vor fi adoptate o serie de măsuri care să răspundă eficient nevoilor de creștere a  conectivității, în contextul dezvoltării tehnologiei 5G, după cum arată Programul de guvernare pentru acești patru ani. Având în vedere că în presă au apărut mai multe materiale care atrag atenția opiniei publice asupra impactului negativ al tehnologiilor […]

Bolnavii non-COVID internați ar putea fi vaccinați în spital

Bolnavii non-COVID internați ar putea fi vaccinați în spital

DISTRIBUIE Coordonatorul CNCAV, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunţat marţi că autorităţile au în vedere posibilitatea imunizării în spitalele non-COVID în care sunt internaţi pacienţi de boli cronice. „Un aspect important pe care îl avem în vedere în perioada următoare (…) este de a vaccina în spitalele de tip non-COVID în care sunt internaţi pacienţi de […]