Probioticele: ce beneficii au în cazul copiilor

Probioticele: ce beneficii au în cazul copiilor

În industria suplimentelor alimentare, probioticele reprezintă un punct de căpătâi, datorită numeroaselor beneficii pentru sănătate. Printre acestea se numără suplimentarea cu bacterii sănătoase la nivelul întregului corp, menținând microbiomul natural în parametri normali.

De asemenea, probioticele sunt adesea utilizate ca tratament complementar împotriva unor afecțiuni precum sindromul colonului iritabil, eczema și, chiar, împotriva răcelii sezoniere, scrie doc.ro.

Majoritatea adulților folosesc probiotice fără a suferi reacții adverse, dar sunt probioticele o opțiune bună pentru copii? Află, mai jos, care este rolul probioticelor în sănătatea celui mic.

Ce sunt probioticele?

Bacteriile au o reputație proastă, dar nu toate tipurile de bacterii afectează organismul. Corpul are nevoie de anumite bacterii pentru a se menține sănătos. Bacteriile “bune” ajută la echilibrarea digestiei, susține absorbția de nutrienți și luptă împotriva altor agenți patogeni care îți pot face rău. Fiecare individ are, în organism, o comunitate întreagă de bacterii care poartă numele de microbiom. Microbiomul conține atât agenți benefici, cât și mai nocivi, și se compune din bacterii, virusuri și fungi.

Această comunitate de microorganisme se regăsește pe suprafața pielii, în tractul intestinal, în tractul urogenital și în salivă. Atunci când echilibrul dintre bacteriile bune și cele rele, din microbiomul natural al organismului, este perturbat, pot apărea anumite infecții și afecțiuni. De exemplu, consumul de anibiotice duce la uciderea bacteriei responsabile pentru o infecție, dar, în același timp, anulează și anumite bacterii benefice din corp, care mențin controlul asupra nivelului de bacterii nocive din organism. În acest fel, se permite accesul mai multor agenți patogeni nocivi în corp, ceea ce poate duce la apariția mai multor infecții. Printre cele mai frecvente infecții secundare se numără candida, infecțiile de tract urinar și infecțiile gastrointestinale.

Probioticele conțin bacterii benefice care se regăsesc în mod natural în corp.

 » sursa: www.replicaonline.ro

Articole similare

Un „prinț nigerian” a fost arestat de FBI după ce s-a lăudat pe Instagram cu banii obținuți din înșelăciuni – FOTO

Un „prinț nigerian” a fost arestat de FBI după ce s-a lăudat pe Instagram cu banii obținuți din înșelăciuni – FOTO

Un influencer nigerian cunoscut pentru etalarea stilului său de viață extravagant pe platformele social media a pledat vinovat în Statele Unite pentru spălarea de bani, relatează Insider. Procurorii americani l-au acuzat pe Ramon Abbas, ce folosește numele de utilizator „hushpuppi” pe Instagram, că a obținut peste 24 de milioane de dolari din înșelăciuni. Bărbatul în […]

Cum vrea GAL Caraș-Timiș să scoată mii de persoane din sărăcie, în Caraș Severin și Timiș?

Cum vrea GAL Caraș-Timiș să scoată mii de persoane din sărăcie, în Caraș Severin și Timiș?

Asociația Grupul de Acțiune Locală GAL Caraș-Timiș, în parteneriat cu Episcopia Caransebeșului, Școala Gimnazială Târnova și Asociația de Prietenie Romano-Franceza „ROMFRA”, a lansat proiectul „Măsuri integrate pe teritoriul GAL Caraș-Timiș”. Astfel, au fost selectate 1.260 de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială selectate pentru a beneficia de sprijin în cadrul proiectului. Obiectivul […]