Probioticele: ce beneficii au în cazul copiilor

Probioticele: ce beneficii au în cazul copiilor

În industria suplimentelor alimentare, probioticele reprezintă un punct de căpătâi, datorită numeroaselor beneficii pentru sănătate. Printre acestea se numără suplimentarea cu bacterii sănătoase la nivelul întregului corp, menținând microbiomul natural în parametri normali.

De asemenea, probioticele sunt adesea utilizate ca tratament complementar împotriva unor afecțiuni precum sindromul colonului iritabil, eczema și, chiar, împotriva răcelii sezoniere, scrie doc.ro.

Majoritatea adulților folosesc probiotice fără a suferi reacții adverse, dar sunt probioticele o opțiune bună pentru copii? Află, mai jos, care este rolul probioticelor în sănătatea celui mic.

Ce sunt probioticele?

Bacteriile au o reputație proastă, dar nu toate tipurile de bacterii afectează organismul. Corpul are nevoie de anumite bacterii pentru a se menține sănătos. Bacteriile “bune” ajută la echilibrarea digestiei, susține absorbția de nutrienți și luptă împotriva altor agenți patogeni care îți pot face rău. Fiecare individ are, în organism, o comunitate întreagă de bacterii care poartă numele de microbiom. Microbiomul conține atât agenți benefici, cât și mai nocivi, și se compune din bacterii, virusuri și fungi.

Această comunitate de microorganisme se regăsește pe suprafața pielii, în tractul intestinal, în tractul urogenital și în salivă. Atunci când echilibrul dintre bacteriile bune și cele rele, din microbiomul natural al organismului, este perturbat, pot apărea anumite infecții și afecțiuni. De exemplu, consumul de anibiotice duce la uciderea bacteriei responsabile pentru o infecție, dar, în același timp, anulează și anumite bacterii benefice din corp, care mențin controlul asupra nivelului de bacterii nocive din organism. În acest fel, se permite accesul mai multor agenți patogeni nocivi în corp, ceea ce poate duce la apariția mai multor infecții. Printre cele mai frecvente infecții secundare se numără candida, infecțiile de tract urinar și infecțiile gastrointestinale.

Probioticele conțin bacterii benefice care se regăsesc în mod natural în corp.

 » sursa: www.replicaonline.ro

Articole similare

SUA: Militar de culoare, scos din maşină sub ameninţarea armelor şi stropit cu spray paralizant de poliţişti

SUA: Militar de culoare, scos din maşină sub ameninţarea armelor şi stropit cu spray paralizant de poliţişti

Guvernatorul statului american Virginia, Ralph Northam, a ordonat duminică declanşarea unei anchete după difuzarea de imagini în care se putea vedea cum doi poliţişti îşi îndreaptă armele asupra unui militar de culoare şi îl stropesc pe faţă cu spray paralizant, informează luni AFP, citată de Agerpres. Imaginile îl arată pe locotenentul Caron Nazario, afro- şi […]

Cele mai importante lucruri în viață sunt libertatea și sănătatea! – CRITICII.RO

Cele mai importante lucruri în viață sunt libertatea și sănătatea! – CRITICII.RO

Libertate, ce noțiune complexă, dar paradoxal , atât de simplă. Este cel mai de preț dar al lui Dumnezeu și trebuie apărată în toate formele sale: libertatea de gîndire, de credință, de exprimare, de asociere, de mișcare, de inițiativă, precum și accesul liber al persoanei la o activitate economică. Sub pretextul pandemiei de Covid 19, […]