Primărița din Chinteni: „Avem 900 de oameni pe listele de vaccinare, dar cu șanse nule”

Primărița din Chinteni: „Avem 900 de oameni pe listele de vaccinare, dar cu șanse nule”

Lucia Suciu, edilul comunei Chinteni, este foc și pară pe coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. Ea îi reproșează că platforma de programare este inutilă, din moment ce sătenii sunt „în competiție” cu toți românii.

„Am muncit mereu să transform comuna noastră într-un model de conviețuire și bunăstare, să răspund nevoilor corecte și coerente ale oamenilor care m-au investit cu încrederea lor de mulți ani. Am reușit în mare măsură și sunt conștientă că încă mai am multe de făcut. În pandemie ne-am confruntat cu toate stările cu care s-au confruntat toți românii: durere, teamă, necazuri și emoții.

M-am format profesional in zona de sănătate și simt că această vocație m-a făcut să iubesc și mai mult oamenii. Mi-am zis să fac tot ce pot ca să ajut comunitatea mea și, ceea ce declarau în fapt și conducătorii țării, să ajut cum mă pricep eu mai bine oamenii în lupta cu boala nemiloasă.

Am muncit fără ezitare să creez condițiile pentru un centru de vaccinare impecabil în comună. Efortul echipei primăriei nu e de neglijat, dar asta nu contează și nu a contat niciodată când am calculat importanța rezultatelor pentru oamenii din comună. Am reușit să autorizăm un flux de vaccinare pentru vaccinul AstraZeneca.

Am descoperit că, deși consideram că acoperă cea mai largă plajă de vârstă a cetățenilor comunei, devine insuficientă această opțiune pentru că platforma de vaccinare mi-a pus oamenii din comună în competiție cu cei din întreaga țară, iar șansa lor de vaccinare a ajuns să fie decisă de hazardul permisivității platformei de vaccinare.

Avem la primărie o listă de așteptare de peste 900 de oameni din comună, iar șansele de programare sunt practic, inexistente. Platforma permite înscrierea a 60 de persoane pe zi, dar în aceste zile, dacă dorești să te înscrii pe platforma de vaccinare, constați că nu sunt locuri. Realitatea constatată e mult mai cruntă: această platformă este blocată de către autoritățile conduse de distinsul domn Gheorghiță.

Am strâns din dinți și mi-am spus: nu-i bai, muncim și pregătim condiții optime și pentru un al doilea flux de vaccinare, pentru un alt tip de vaccin ca să nu mai avem nici limitări de vârstă, nici alte tipuri de blocaje din diverse alte considerente, ca să reușim vaccinarea a cât mai multe persoane din comunitatea noastră, cât mai repede cu putință, în paralel cu vaccinarea altor persoane doritoare din localitățile apropiate sau îndepărtate ale țării.

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

Peste 500.000 de persoane, pe lista de aşteptare pentru vaccinare. Clujul, în top la înscrieri

Peste 500.000 de persoane, pe lista de aşteptare pentru vaccinare. Clujul, în top la înscrieri

Peste 505.000 de persoane se află, în prezent, pe lista de aşteptare pentru programarea la vaccinarea anti-COVID, Clujul fiind județul din țară cu cele mai multe persoane înscrise pentru imunizare. Coordonatorul Comitetului naţional pentru coordonarea vaccinării anti-COVID, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunţat marți că, în prezent, pe lista de aşteptare pentru imunizare sunt peste o […]