Primăria Oradea face exproprieri masive de case şi terenuri în Nufărul, cu 800.000 euro. Proprietarii sunt nemulţumiţi (FOTO / VIDEO)

Primăria Oradea face exproprieri masive de case şi terenuri în Nufărul, cu 800.000 euro. Proprietarii sunt nemulţumiţi (FOTO / VIDEO)

Consiliul Local Oradea a aprobat, vineri, doar cu voturile aleşilor PNL, declanşarea procedurii de expropriere pentru mai multe case, construcţii de alte tipuri şi terenuri de pe străzile Grădina de Fragi şi Liszt Ferenc, alocând, în urma unor raporturi de evaluare, suma de 800.000 de euro pentru despăgubirea proprietarilor.

Aceştia din urmă, sau cel puţin o parte dintre ei, sunt nemulţumiţi de sumele primite, susţinând că nu le vor asigura găsirea unor locuinţe similare celor din care Primăria îi alungă acum, pentru a pune în practică proiectul de regenerare urbană a zonei Cantemir – Nufărul. 

Exproprieri de 800.000 euro

Concret – potrivit proiectului votat de cei 18 consilieri ai PNL în funcţie (în acest mandat PNL are 20 de consilieri, dar doi dintre ei, Aurel Căuş şi Adrian Duşe, şi-au dat demisia pentru a ocupa alte funcţii şi n-au fost încă înlocuiţi) – va fi expropriată o suprafaţă totală de 2.730 mp, cu mai multe terenuri şi 14 construcţii, dintre care 5 case (4 pe strada Grădina de Fragi şi una pe Liszt Ferenc).

În total, Consiliul Local a aprobat alocarea sumei de 3.928.984 lei (circa 806.000 euro) pentru despăgubirea proprietarilor care, în perioada următoare, vor trebui să-şi evacueze locuinţele. Suma de plată pentru fiecare proprietar în parte a fost stabilită de un evaluator autorizat, aşa cum prevede legea în astfel de cazuri. 

Pentru parcări

„Noi am aprobat în trecut exproprierea a 4 tronsoane în zona Cantemir-Nufărul. Un tronson l-am expropriat anul trecut vizavi de Lotus Center, iar el a fost pregătit deja pentru începerea lucrărilor. În şedinţa de azi expropriem încă două tronsoane din cadrul acestui coridor. De ce facem asta? Aţi văzut că am început lucrările la proiectul Nufărul-Cantemir. Prin proiect, trebuie să asigurăm locuri de parcare celor care azi parchează între liniile de tramvai şi blocuri”,

 » sursa: ebihoreanul.ro

Articole similare

Dansul cocoşilor de munte, în Parcul Apuseni: Imagini spectaculoase cu „parada nupţială” a păsărilor (FOTO)

Dansul cocoşilor de munte, în Parcul Apuseni: Imagini spectaculoase cu „parada nupţială” a păsărilor (FOTO)

Imagini spectaculoase şi rare cu cocoşi de munte dansând au fost făcute publice de Administraţia Parcului Natural Apuseni (APNA), una dintre principalele arii protejate care se află şi pe teritoriul Bihorului. Camerele montate de rangeri au suprins ritualul nupţial al păsărilor. Înregistrarea video a fost postată pe pagina de Facebook a parcului. „Cocoşul de munte […]

CONDAMNAT la ÎNCHISOARE după ce și-a TÂLHĂRIT partenerul de pahar

CONDAMNAT la ÎNCHISOARE după ce și-a TÂLHĂRIT partenerul de pahar

Nicu Iorga, din Constanța, este judecat pentru infracțiunea de tâlhărie după i-a furat unui alt bărbat mai multe bunuri. Cunoscut drept hoț de buzunare, acesta a avansat un pic în breaslă sa, tâlhărind un partener de pahar de o sacoșă ce conținea un portofel cu suma de 500 lei, un telefon mobil, un carton de […]