Presa germană critică naționala lui Joachim Low: „O rușine istorică”

Presa germană critică naționala lui Joachim Low: „O rușine istorică”

„Ce ruşine!” (Bild), „O surpriză urâtă” (Kicker), „Germania se face de râs” (Die Welt) şi „Trezire dureroasă pentru Mannshaft” (Frankfürter Allgemeine Zeitung) sunt câteva dintre reacţiile presei germane după ce echipa lui Joachim Low a fost învinsă acasă de Macedonia de Nord, informează lequipe.fr.

Toată presa germană a criticat dur echipa naţională, învinsă, cu 2-1, miercuri seară, la Duisburg, de Macedonia de Nord.

„Da, Macedonia de Nord, un pitic din fotbal, locul 65 în clasamentul FIFA, cu doar patru jucători care evoluează în cele mai bune ligi europene”, a scris Bild, evocând o „performanţa lamentabilă” a echipei germane. După o astfel de „ruşine istorică”, „nu merită să mergem la turneul final”, a continuat cel mai citit cotidian din ţară.

Pentru Kicker, formaţiei i-a lipsit totul şi Germania „a pierdut în mod logic”. Die Welt a estimat drept meritat succesul macedonenilor, împotriva unei echipe care a fost „incapabilă să-şi creeze ocazii, mai ales în a doua repriză”. Frankfurter Allgemeine Zeitung chiar estimează că penaltiul acordat lui Leroy Sane a fost la limită şi regretă marea ocazie ratată de nou-intratul Timo Werner (’80).

„Echipa germană a crezut că a revenit pe drumul cel bun, dar optimismul face loc unei mari doze de frustrare”, a conchis Frankfurter Allgemeine Zeitung, cu referire la seria întreruptă de 17 victorii consecutive în preliminariile CM (prima înfrângere a lui Low în 33 de meciuri de calificare pentru această competiţie).

Macedonia de Nord a învins, miercuri, în deplasare, Germania, într-un meci din etapa a III-a a Grupei J a preliminariilor CM din 2022, din care face parte şi România. Într-o altă partidă, Islanda a obţinut primele puncte după 4-1 în Liechtenstein, scrie News.ro.

Rezultatele înregistrate miercuri:

Germania vs Macedonia de Nord 1-2
Liechtenstein vs Islanda 1-4

Clasament Grupa J:

1 Armenia (6-2 golaveraj) 9 puncte
2.

 » sursa: hotnews.ro

Articole similare

COVID-19: Aproape 80% dintre persoanele infectate nu știu că poartă virusul

COVID-19: Aproape 80% dintre persoanele infectate nu știu că poartă virusul

Oamenii de știință sugerează că undeva între 25% și până la 80% dintre persoanele bolnave de COVID-19 nu știu că poartă virusul SARS-CoV-2. Acest fenomen permite ca noul coronavirus să se răspândească mai rapid pe cale comunitară. Experții sunt de părere că purtătorii asimptomatici sunt unul dintre motivele cele mai importante pentru care trebuie să […]