Polaris, rechinii gunoaielor din Târgu Jiu. Cum au transformat PSD și PNL orașul în groapa de gunoi a României

Polaris, rechinii gunoaielor din Târgu Jiu. Cum au transformat PSD și PNL orașul în groapa de gunoi a României

Târgu Jiu a devenit „groapa de gunoi a României”, susțin locuitorii orașului. Acest lucru a fost posibil pentru că mafia locală PSD și PNL au garantat exclusivitatea societății Polaris în colectarea deșeurilor din oraș încă din 1998.

O anchetă semnată de anchetatorii.ro demonstrează că, dacă este vorba de bani și afaceri cu statul, PSD și PNL sunt „aceeași mizerie”, ca să cităm protestatarii din Piața Victoriei.

Afacerea Polaris a început în 1998, atunci când Gheorghe și Dumitru Martin, doi frați cu afaceri în Constanța, au semnat un contract avantajos cu primăria condusă de Gheorghe Mihăieși (ales din partea Uniunii Social-Democrate PD-PSDR). Frații Martin erau apropiați de filiera fostului premier Adrian Năstase care, de altfel, l-a numit prefect pe Gheorghe Martin, în anul 2002.

În 1009, SC Polaris Shipping și Trading Agency SRL (predecesorul Polaris M Holding) au semnat contracte de 2,7 milioane de dolari/an pentru colectarea deșeurilor din oraș pe o perioadă de 5 ani. Însă, afacerea avea să prospere în 2008, când Polaris „urma să aibă monopol pe serviciile de salubritate pentru următorul sfert de secol și să primească 350 de milioane de euro”, se arată în acheta mai sus citată.

Afacerea familiei Martin a prosperat sub semnătura lui Radu Mazăre. Tot în epoca lui, a fost patentată o schemă prin care Primăria urma să mai plătească alte 90 de milioane de euro către Polaris.

Citiți articolul integral dând click pe linkul de mai jos:

 » Puteți citi întreg articolul la sursă: 60m.ro

Articole similare

Așa arată Miss Germania 2021: are 33 de ani și este mamă

Așa arată Miss Germania 2021: are 33 de ani și este mamă

O femeie în vârstă de 33 de ani, mamă a doi copii, a fost încoronată Miss Germania 2021 în cadrul unui concurs reînnoit care, potrivit organizatorilor, are în prim-plan convingerile şi personalitatea participantelor şi este mai puţin axat pe aspectul fizic, renunţându-se la clasica defilare în costumul de baie, relatează duminică Reuters, informează Agerpres, citate […]

Trei zile pline pentru polițiști, dar și pentru șoferi. RECORD de amenzi la Cluj

Trei zile pline pentru polițiști, dar și pentru șoferi. RECORD de amenzi la Cluj

Polițiștii Serviciului Rutier au făcut mai multe acțiuni în perioada 26-28 februarie. Peste 60 de permise de conducere au fost reținute și circa 450 de sancțiuni au fost aplicate, în urma acțiunilor desfășurate în județul Cluj. Din totalul sancțiunilor contravenționale, 153 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză. De asemenea, în cadrul acțiunii, […]