Planta care nu ar trebui să-ți lipsească din casă. Are numeroase întrebuințări și beneficii

Planta care nu ar trebui să-ți lipsească din casă. Are numeroase întrebuințări și beneficii

Este vorba despre Aloe Vera, ale cărei proprietăți sunt cunoscute încă din Egiptul antic.

Gelul de Aloe Vera are în compoziție peste 70 de ingrediente active și proprietăți antiinflamatorii, antiseptice și imunomodulatoare, respectiv acțiune antidiabetică. Dacă deții o astfel de plantă, taie câteva frunze (în funcție de cantitatea de gel pe care dorești să o obții) și așază-le în poziție verticală pentru a permite scurgerea sevei. Continuă prin spălarea frunzelor și îndepărtarea stratului protector cu ajutorul unui cuțit. Gelul astfel obținut poate fi introdus în blender pentru o consistență ce ușurează utilizarea.

Și nu îți face griji: chiar dacă frunzele de Aloe nu se regenerează, altele noi vor crește în locul celor tăiate. Planta, și implicit extractele de Aloe Vera au un conținut remarcabil de nutrienți, printre care amintim:

·         vitamine: A, C, E, acid folic și vitaminele din complexul B;

·         minerale: calciu, sodiu, seleniu, magneziu, mangan, potasiu, cupru, zinc și fier;

·         enzime, printre care și Bradikinină cu rol antiinflamator;

·         antrachinone, compuși cu efect laxativ;

·         zaharuri (monozaharide și polizaharide);

·         polifenoli (substanțe cu rol antioxidant);

·         acizi grași;

·         acid salicilic;

·         aminoacizi esențiali;

·         saponine, substanțe cu proprietăți antiseptice și de curățare.

Conținutul bogat de nutrienți și substanțe active sunt cele ce conferă plantei de Aloe Vera numeroase proprietăți terapeutice: antiinflamatorii, analgezice, antiseptice, antioxidante și antibacteriene. La rândul lor, aceste proprietăți permit, și totodată recomandă utilizarea extractelor de Aloe Vera ca remedii naturale sau adjuvanți în ameliorarea mai multor afecțiuni. Astfel, Aloe Vera:

–         Calmează arsurile la stomac. Arsurile la stomac reprezintă una din simptomele refluxului gastroesofagian, afecțiune digestivă tot mai frecventă în zilele noastre. Un review medical din anul 2010 focusat pe plante benefice în boala refluxului gastroesofagian (BRGE) confirmă posibilitatea utilizării gelului de Aloe Vera în ameliorarea acestui simptom.

–         Contribuie la scăderea glicemiei. Un studiu realizat pe un grup de persoane cu diabet arată potențialul gelului de Aloe Vera de a fi folosit ca adjuvant în scăderea nivelului de zahăr din sânge. În cadrul acestui studiu, administrarea a 2 lingurițe de gel pe zi, minim 2 săptămâni, a condus la diminuarea valorilor glicemiei, respectiv a numărului de trigliceride în cazul persoanelor participante.

–         Grăbește vindecarea arsurilor. Datorită efectului calmant, antiinflamator și antiseptic,

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

28.000 de doze de  Pfizer BioNTech ajung, luni, la Cluj

28.000 de doze de Pfizer BioNTech ajung, luni, la Cluj

Potrivit Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţii de Vaccinare (CNCAV) luni soseşte în România o nouă tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech care constă în 214.110 doze. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale […]

Dan Tănasă: Ion Proca, un prefect în slujba Ungariei

Dan Tănasă: Ion Proca, un prefect în slujba Ungariei

Instituțiile statului sunt căpușate de indivizi unși politic care acționează împotriva intereselor statului român și, evident, în favoarea unor interese străine.Prefectul județului Harghita, liberalul Ion Proca, refuză să acționeze legal pentru îndepărtarea inscripției în limba maghiară „Varoshaza” de pe fațada Primăriei Gheorgheni. Inscripția în cauză, specifică sistemului administrativ din Ungaria, este ilegală. Ea este ilegală […]