Piața Universității 1990 pe urmele Părintelui Justin: Dublu eveniment cultural la Iași, prin lansarea cărții de interviuri cu părintele Justin Pârvu și vernisajul expoziției de fotografie în aer liber „Piața Universității 1990 – 30 de ani”

Piața Universității 1990 pe urmele Părintelui Justin: Dublu eveniment cultural la Iași, prin lansarea cărții de interviuri cu părintele Justin Pârvu și vernisajul expoziției de fotografie în aer liber „Piața Universității 1990 – 30 de ani”

Seniorii Ligii Studenților au fost prezenți marți, 13 octombrie, orele 16:00, la Muzeul Unirii din Iași, la un dublu eveniment cultural: lansarea cărții jurnalistului Victor Roncea de convorbiri cu Părintele Justin Pârvu – „De nu ne vom păzi ortodoxia, ne vom pierde și neamul” – și vernisajul Expoziției de fotografie în aer liber „Piața Universității 1990 – 30 de ani”, cu imagini documentare realizate de fotograful Nic Hanu, fost președinte al Asociației Artiștilor Fotografi din România, regizorul Pascal Ilie Virgil și foto-jurnalistul Victor Roncea, în perioada Fenomenului Piața Universității din București, încheiat cu mineriada din 13-15 iunie 1990.

Evenimentele au fost inspirat grupate împreună sub titlul lansării „Piața Universității 1990 pe urmele Părintelui Justin”, pentru că marele duhovnic de la Petru Vodă vorbește în carte și de idealurile tinerilor anticomuniști din 1989 -1990, mulți din Liga Studenților, dintre care nu puțini încearcă să-i meargă pe urme.

În cadrul întâlnirii culturale au luat cuvântul Monahia Iustina Bujor, Arhimandritul Hariton Negrea, Preotul Cezar Țăbârnă, dr. Corneliu Ciucanu (amfitrion), Dan Borș de la Liga Studentilor din Iașii anilor 1990, Silvian Emanuel Man.

PĂRINTELE IUSTIN NE SPUNEA DESPRE VREMURILE CE VOR VENI, DAR NE INSUFLA ȘI CURAJUL DE A LE ÎNFRUNTA 

Monahia Iustina Bujor, stareța Mănăstirii Paltin – Petru Vodă și ucenică a părintelui Iustin, a descris darul profeției și al intuiției cu care acesta era înzestrat, dar și extraordinara capacitate de a le insufla curaj celor care îi căutau sfatul. 

„De multe ori la părintele Iustin intrau oameni care veneau să ceară binecuvântare pentru ca unul dintre copiii lor să meargă să se facă jandarm, Părintele Iustin le zicea: Măi, nu-i dau binecuvântare, pentru că va veni clipa când va trebui să lupte contra propriului său popor! Și se pare că aceste momente încep să apară din ce în ce mai des în viața noastră. Când noi știm foarte bine că un lucru nu este după Dumnezeu și îți încalcă libertatea, la care părintele Iustin ținea extraordinar de mult, și vor trebui încet-încet să se așeze ca un zid în fața noastră acești copii, care probabil că gândesc în alt fel, dar trebuie să-și facă datoria. Vedeți că părintele Iustin avea o intuiție pe care puțini o aveau, nu mai zic de darul profeției, dar acesta era un dar al intuiției, să vadă ce se va desfășura mai departe în această societate: vedea cu zeci de ani înainte ce va fi, în ce direcție o vom lua. De aceea, de multe ori ne spunea: vor veni vremuri grele, se vor da legi anticreștine, ne vor îngrădi, ne vor pune ca într-un mare lagăr sau ca într-o nouă dictatură. Și noi, atunci, îl aprobam pe părintele Iustin, dar acum începem să trăim pas cu pas ceea ce spunea el. Dar ce era foarte important la părintele Iustin e că atunci când toată lumea deznădăjduia, el era cel care ne dădea curaj și ne făcea să mergem mai departe,

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro

Articole similare

A murit un jurnalist școlit la Cluj. Reporter de front în fosta Iugoslavie

A murit un jurnalist școlit la Cluj. Reporter de front în fosta Iugoslavie

La puțin timp după sărbători a fost consemnată moartea unui jurnalist din „prima linie” a presei anilor ’90, devenit ulterior scriitor, diplomat și profesor. S-a stins un jurnalist de forță al anilor ’90: Radu Ciobotea, fost reporter de front în fosta Iugoslavie. Acesta era un adevărat reper de profesionism în gazetăria din Banat, cu contribuții […]

Stelian Ion s-a consultat pe teme de justiție cu 14 ONG-uri, inclusiv Sexul vs Barza

Stelian Ion s-a consultat pe teme de justiție cu 14 ONG-uri, inclusiv Sexul vs Barza

Distribuie dacă ți-a plăcut Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, s-a consultat, astăzi, cu reprezentanții a 14 ONG-uri, majoritatea din mișcarea #Rezist, pe teme ce țin de justiție, relatează Clujjust.ro. ”Ministrul a salutat prezența reprezentanților ONG-urilor și interesul acestora de a coopera în vederea implementării măsurilor care intră în aria de competență a Ministerului Justiției, asumate prin […]