Patru oameni au fost răniţi în urma unui atac cu grenadă în Arabia Saudită

Patru oameni au fost răniţi în urma unui atac cu grenadă în Arabia Saudită

Ministrul de externe francez a confirmat că patru persoane au fost rănite în urma exploziei cauzată de o grenadă aruncată în cimitirul din oraşul Jeddah, Arabia Saudită.

Jurnalistul Goerge Malbrunot, care lucrează pentru ziarul francez Le Figaro, a raportat că „o grenadă a fost aruncată” la ceremonia de astăzi, 11 noiembrie, Ziua Armistiţiului. Grenada ar fi fost aruncată peste zid, în timpul slujbei.

Surse diplomatice susţin că atacul a fost izolat, iar printre victime se află un cetăţean grec şi un gardian saudit.

Totodată, senatorul francez  Damien Regnard a scris pe Twitter: „Tot sprijinul meu pentru compatrioţii nostri din Arabia Saudită, Jeddah”.

Un oficial grec a declarat pentru Reuters că „a existat o explozie la cimitirul non-musulman, din Jeddah. Sunt patru persoane rănite”.

Într-o declaraţie, ministrul francez de externe a declarat pentru AFP: Ceremonia anuală de comemorare a sfârşitului primului război mondial la cimitirul non-musulman, din Jeddah, unde participau mai multe consulate generale, inclusiv francez, a fost ţinta unui atac cu explozibil, în această dimineaţă, care s-a soldat cu mai mulţi răniţi.

Franţa a fost vizată de mai multe atacuri în ultimele luni, din cauza caricaturilor cu profetul Mahomed.

Sursa: Mediafax

 » Puteți citi întreg articolul la sursă: 60m.ro

Articole similare

SUA: Militar de culoare, scos din maşină sub ameninţarea armelor şi stropit cu spray paralizant de poliţişti

SUA: Militar de culoare, scos din maşină sub ameninţarea armelor şi stropit cu spray paralizant de poliţişti

Guvernatorul statului american Virginia, Ralph Northam, a ordonat duminică declanşarea unei anchete după difuzarea de imagini în care se putea vedea cum doi poliţişti îşi îndreaptă armele asupra unui militar de culoare şi îl stropesc pe faţă cu spray paralizant, informează luni AFP, citată de Agerpres. Imaginile îl arată pe locotenentul Caron Nazario, afro- şi […]

Argații lui Putin amenință NATO

Argații lui Putin amenință NATO

Trupele americane sunt redistribuite din America de Nord continentală în Europa prin Atlantic, a declarat ministrul rus al apărării Serghei Shoigu. Potrivit oficialului rus, NATO va concentra aproximativ 40.000 de soldați și 15.000 de echipamente militare în apropierea frontierelor rusești, în toate regiunile dintre Marea Neagră și cea Baltică, a declarat marți ministrului rus al […]