Pastilele banale pot duce la cancer, iar unele ceaiuri chiar și la delir sau halucinații

Pastilele banale pot duce la cancer, iar unele ceaiuri chiar și la delir sau halucinații

medicamente

Medicii trag un semnal de alarma cu privire la automedicatie, care ne poate ucide. Reamintim cazul barbatului care a vrut sa se vindece singur de coronavirus si a murit de hepatita acuta toxica dupa ce a luat circa 12 pastile de paracetamol pe zi, fara prescriptie medicala.

Astfel avem in continuare cateva exemple de medicamente aparent banale, care luate fara indrumarea unui medic pot duce la lesin, coma, accident vascular cerebral sau insuficienta cardiaca. Asadar daca nu vom respecta dozajul corespunzator de paracetamol, se poate ajunge la hepatita toxica.

– Analgezicele opioide consumate in doze mari pot duce la tulburari respiratorii, pana la stop cardio respirator.

– Antiinflamatoarele in doze mari pot produce hemoragii digestive. In aceasta categorie intra si aspirina noastra cea de toate zilele. Grija si la ibuprofen pentru ca poate duce la avort.

Mare atentie si la sedativele combinate  cu alcool. Efectul cumulativ inseamna un risc mare de comă.

– Antihipertensivele luate fara prescriptie medicala pot duce la sincopa.

– Diureticele pot produce modificari de sodiu si potasiu care dau crampe musculare sau tulburari de ritm cardiac.

– Suplimentele cu fier in exces determina iritatii gastrointenstinale, iar la doze foarte mari pot aparea chiar ingustari la nivelul tubului digestiv.

– Unii aerosoli bronhodilatatori pot produce tahicardie sau alte tulburari de ritm.

– Amintim si de ceaiul de rostopasca, baut in doze mari poate determina hepatotoxicitate chiar si delir sau halucinatii.

– Vitaminele liposolubile consumate in doze mari duc la hipervitaminoza. Vorbim aici de vitamina A care duce la cresterea presiunii intracraniene, tulburari de vedere, greata sau migrene.

– Vitamina E creste riscul de cancer de prostata sau de AVC. In concluzie,

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

Primarul Fritz, BND, SPIONAJ și vânătoarea de vrăjitoare – CRITICII.RO

Primarul Fritz, BND, SPIONAJ și vânătoarea de vrăjitoare – CRITICII.RO

Primarul Timișoarei, Dominic Samuel Fritz, ca orice userist care se respectă fuge de întrebările jurnaliștilor neaserviți partidului din care face parte. Fritz inoculează alegătorilor săi ideea că el luptă cu mafia și că acesta este anul curățeniei. Vorbim de o luptă imaginară special creată la nivel mental în spațiul public pentru a manipula masele. Acesată […]