Părinții din Cluj vor cere în instanță redeschiderea școlilor

Părinții din Cluj vor cere în instanță redeschiderea școlilor

Mai mulţi părinţi din Cluj Napoca vor depune luni o acţiune în anulare la Curtea de Apel (CAC) Cluj, în vederea sistării hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) prin care s-a cerut închiderea şcolilor.

„Este un demers ad-hoc, suntem mai mulţi părinţi afectaţi de această decizie de închidere a şcolilor. Am redactat acţiunea în anulare şi o vom depune luni la CAC, în vederea anulării hotărârii prin care s-a prelungit măsura închiderii şcolilor cu 14 zile”, a transmis avocatul Mihaela Morar, conform Bursa.

În motivare a fost anexată legea educaţiei, care se raportează la învăţământ ca la o prioritate naţională.

„Este inadmisibil ca printr-o hotărâre a unui CJSU să se anuleze un drept fundamental, dreptul la educaţie al copiilor. Este o decizie făcută pe repede înainte. Hotărârea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă încalcă inclusiv prevederile ordinului comun, care are în vedere rata incidenţei şi o serie de alte criterii.

Nu a existat e o analiză a Direcţiei de Sănătate Publică, a Inspectoratului Judeţean Şcolar, n-a existat nici măcar o analiză a situaţiei epidemiologice.

Fără să existe aceste minime verificări, s-a decis pur şi simplu ca toate şcolile să fie închise şi toţi copiii să fie trimişi în on-line. Înţelegem cu toţii dreptul comun la sănătate, însă dreptul la sănatate mentală e o componenta a dreptului la sănătate”, a spus Morar.

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

Ministrul Educației către profesori: Vreți să nu mai predați online, vaccinați-vă!

Ministrul Educației către profesori: Vreți să nu mai predați online, vaccinați-vă!

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o conferință desfășurată saptamâna trecută la Ploiești, a afirmat că ar exista o presiune din ce in ce mai mare din partea părinților pentru ca reluarea școlii cu prezență fizică să fie doar cu cadrele didactice vaccinate, celelalte care au refuzat sau nu au apucat încă sa-și facă vaccinul urmând sa […]

115 cazuri noi și 8 decese la Cluj în ultimele 24 de ore

115 cazuri noi și 8 decese la Cluj în ultimele 24 de ore

În spitalele din județ sunt internate 746 de persoane infectate cu COVID-19, dintre care 94 la ATI.  Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel: Rata incidenței pe județul Cluj : 5,16;  În ultimele 24 de ore, 115 persoane au fost confirmate Covid-19 din județul Cluj;  Total număr de teste 746 din care 206 diagnostic […]