Părinte amendat în prima zi de școală pentru că nu a dorit ca fetița lui să poarte mască: „Copilul nostru are dreptul de a respira liber”

Părinte amendat în prima zi de școală pentru că nu a dorit ca fetița lui să poarte mască: „Copilul nostru are dreptul de a respira liber”

Un bărbat din comuna Tomești, județul Iași, a fost sancționat contravențional în prima zi de școală după ce a intrat în incintă fără mască și a făcut scandal, informează Evenimentul Zilei.

Bărbatul a intrat fără mască în școala din localitate, alături de un prieten, și a intrat într-o dispută cu personalul, afirmând răspicat că nu este de acord ca fetița lui să poarte mască.

Incidentul a avut loc cu prilejul deschiderii anului școlar de luni, de la Școala Gimnazială „D.D. Pătrașcanu” din Tomești, relatează cordianul „Vremea Nouă”, citat de stirileprotv.ro.

Schimbul de replici a fost filmat de prietenul bărbatului, iar angajații școlii au chemat Poliția. „Bărbatul a primit o sancțiune contravențională de 500 de lei”, a precizat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Mai exact, Gabriel A. a fost amendat pentru că a tulburat ordinea și liniștea publică, dar și pentru că nu a purtat mască, potrivit polițiștilor.

El a depus apoi o „notificare”, semnată și de soție, în care a informat reprezentanții școlii că nu e de acord ca fetița să poarte mască la școală, dar nici să folosească dezinfectantul din unitate.

„Având în vedere caracterul excesiv și abuziv al instituirii măsurilor aplicate copiilor, prin care se aduce atingere securității vieții, integrității fizice, psihice și emoțional-afective a copiilor, precum și interesul superior al acestora, vă notificăm că nu ne dăm consimțământul pentru obligativitatea purtării măștii de către copil. Copilul nostru are dreptul de a respira liber, fără nicio constrângere, de a se putea exprima liber și fără afectarea biologică, psihologică și emoțional-afectivă a acestuia”, au scris părinții, care au invocat că purtarea măștii este un act de tortură pentru fetița lor.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar au precizat că bărbatul va primi răspuns la solicitarea sa și că fetița acestuia va învăța online.

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro

Articole similare

Ionuț Neagu (AUR):  Românii au dreptul la o informare corectă privind efectele tehnologiilor 5G asupra  sănătății umane și a mediului înconjurător

Ionuț Neagu (AUR): Românii au dreptul la o informare corectă privind efectele tehnologiilor 5G asupra sănătății umane și a mediului înconjurător

În perioada 2021-2024 vor fi adoptate o serie de măsuri care să răspundă eficient nevoilor de creștere a  conectivității, în contextul dezvoltării tehnologiei 5G, după cum arată Programul de guvernare pentru acești patru ani. Având în vedere că în presă au apărut mai multe materiale care atrag atenția opiniei publice asupra impactului negativ al tehnologiilor […]

Poziția oficială a lui Bayern Munchen despre o eventuală participare la Super Liga

Poziția oficială a lui Bayern Munchen despre o eventuală participare la Super Liga

Campioana en-titre a Germaniei şi a Europei, Bayern Munchen, a anunţat oficial că nu se va alătura proiectului Super Ligii, care a generat o adevărată polemică în fotbalul european, scrie dpa citată de Agerpres. ”Membrii şi fanii noştri resping ideea Super Ligii. FC Bayern Munchen doreşte ca toate cluburile să trăiască momente deosebite într-o competiţie […]