Pandemia îi ţine 15 ore în stradă pe taximetriştii din Cluj pentru un trai decent. După ridicarea restricţiilor, va fi „jihad”

Pandemia îi ţine 15 ore în stradă pe taximetriştii din Cluj pentru un trai decent. După ridicarea restricţiilor, va fi „jihad”

Pandemia de coronavirus i-a cam falimentat pe taximetriştii clujeni, însă după ridicarea restricţiilor va fi „jihad”. Oamenii vor înţelege că maşina personală nu va mai fi folosită pentru a merge în centru. 

„Criza economică generată de pandemie a decimat multe afaceri din Horeca şi transporturi. Impactul a fost enorm şi pentru taximetrişti. Cifra de afaceri este dimunuată cu 85%. Încă se mai poate trăi din încasările de taxi, dar trebuie să stai mai mult în stand. Încasările au scăzut, trebuie să echilibrezi cu mai multe ore de lucru, colegii sunt 14-15 ore în stradă”, a declarat oan Pugna, reprezentant al Asociației de Monitorizare Taxi Transilvania, la un post de radio local. 

Acesta se plânge de standurile de taxi puţine din oraş, ţinând cont că acestea sunt acum pline, pe timp de pandemie, când nu sunt toate maşinile în stradă. De asemenea, numărul maşinilor de taxi va creşte din primăvară, când vor fi eliberate încă 51 de autorizaţii pentru taximetre electrice. În total. vor funcţiona un număr de 2.500 de taximetre. 

„O să fie jihad, mai ales cu reamenajarea Pieţei Lucian Blaga. Piaţa este un fel de declaraţie a administraţiei. Uite, asta e direcţia. Dacă vă place bine, dacă nu aveţi metode alternative. Aveţi autobuze, biciclete decente la Cluj-Napoca. Noi suntem avantajaţi indirect pentru că, probabil, în momentul în care se vor ridica restricţiile, clujenii îşi vor da seama că nu e tocmai ok să meargă până în centru cu maşina persoanlă. O să te trezeşti că nu ai unde să îţi laşi maşina şi o să fie foarte scump”, a mai spus Pugna. 

Amintim că, începând cu primăvara lui 2021, taximetriştii clujeni vor fi obligaţi să îşi doteze maşinile cu POS, pentru plata serviciilor de călătorie cu cardul. 

„Începând cu 1 martie 2021 toate mașinile care desfășoară activitate de taximetrie vor trebui să fie dotate POS, iar din 2022 norma minimă de poluare care trebuie să fie asigurată de autovehiculele destinate transportului local în regim taxi este Euro 5”, se arată în regulamentul pentru transport persoane în regim taxi aprobat la sfârşitul anului 2019. 

Majoritatea taximetriştilor susţine această obligativitate, iar unii spun că deja există maşini de transport persoane în Cluj-Napoca care oferă acest serviciu, ţinând cont de situţia actuală şi anume pandemia de coronavirus, oamenii fiind în prezent sfătuiţi să folosească cât mai mult posibil plata cu cardul.

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

Aplicatia Extasy, deţinută de fondatorul Untold, a atras investiţii de 1 milion euro

Aplicatia Extasy, deţinută de fondatorul Untold, a atras investiţii de 1 milion euro

Zborul cu elicopterul, cu avionul, trasee extreme cu motocicleta, o zi întreagă la golf sau chiar un zbor cu parapantă, toate sunt la un click distanță acum pe aplicația experiențelor spectaculoase, Extasy. Fondatorul festivalurilor UNTOLD și Neversea, Bogdan Buta, alături de alți investitori au pornit în luna decembrie acest proiect care a adunat deja investiții […]

Adrian Wiener, propunerea USR la Sănătate, este de acord cu exterminarea celor care se împotrivesc vaccinării obligatorii, ca „periculoși pentru societate”

Adrian Wiener, propunerea USR la Sănătate, este de acord cu exterminarea celor care se împotrivesc vaccinării obligatorii, ca „periculoși pentru societate”

Surse din rândul coaliției de guvernare arată că medicul Adrian Wiener, actual deputat USR-PLUS, ar putea fi nominalizat pentru portofoliul de ministru al Sănătății, au transmis în cursul zilei oficinele G4 și Ziare.com. Întrebat la Antena 3 dacă îi va lua locul lui Voiculescu, Wiener a refuzat să ofere un răspuns clar, spunând că este […]