„Oripilat să fiu defăimat ca misogin”: Un critic de film ripostează față de acuzațiile de sexism

„Oripilat să fiu defăimat ca misogin”: Un critic de film ripostează față de acuzațiile de sexism

Dennis Harvey, un critic de film veteran a cărui recenzie a filmului „Promising Young Woman” a creat furoare în industria cinematografică, a răspuns acuzațiilor de misoginism și apelurilor de a fi concediat de la revista pentru care scrie, relatează The Guardian.

Recenzia lui Harvey a fost publicată în urmă cu mai bine de un an după premiera peliculei la festivalul de film Sundance.

În mare parte pozitivă, recenzia criticului nota că interpretarea actriței în rolul principal Carey Mulligan a fost „abilă, antrenantă și provocatoare”.

Însă acesta a scris de asemenea că „Margot Robbie este producător (al filmului) aici, și poate fi (poate prea ușor) imaginat că rolul îi era menit ei. Însă cu această vedetă (Mulligan), Cassie (personajul interpretat de actriță) poartă vestimentația de agățat ca o rochie proastă de travestit; până și părul ei lung blond pare artificial”.

Mulligan a criticat recenzia, declarând pentru New York Times în luna decembrie:

„M-am simțit ca și cum practic a spus că nu sunt suficient de sexi să îmi reușească acest tip de truc. M-a înnebunit. Mă gândeam ‘Pe bune? O să scrii ceva atât de transparent tocmai pentru acest film? Acum? În 2020? Pur și simplu nu mi-a venit să cred’”.

Revista Variety a răspuns la acuzațiile actriței adăugând o notă la recenzia lui Harvey prin care și-a cerut scuze pentru „limbajul insensibil” dar lăsând altfel textul neschimbat.

Actriția și-a exprimat din nou disconfortul privind recenzia în timpul unui interviu video de săptămâna aceasta găzduit de Variety, provocând noi insulte la adresa criticului de film pe platformele social media.

Harvey a declarat pentru The Guardian că este perplexat de modul în care afirmațiile făcute de actriță pentru New York Times au ajuns să fie considerate o reprezentare factuală a recenziei sale.

 » sursa: hotnews.ro

Articole similare

Utilizarea excesivă a internetului, informațiile false și cyberbullying-ul, principalele riscuri pentru copii

Utilizarea excesivă a internetului, informațiile false și cyberbullying-ul, principalele riscuri pentru copii

Totodată, 32,4% dintre copiii participanți la studiul menționat mai sus afirmă că au avut neînțelegeri cu părinții în ceea ce privește activitatea pe internet și timpul petrecut în mediul online. La rândul lor, părinții beneficiari ai programului Ora de Net consideră că cele mai mari provocări întâmpinate în folosirea internetului în familie sunt legate de […]

Armageddon COVID: Biserica este atacată. Biserica trebuie să lupte!

Armageddon COVID: Biserica este atacată. Biserica trebuie să lupte!

Dracii joacă tontoroiul la lumina zilei. Au ieșit legiune la suprafață și nu se mai feresc. Sub stindardul COVID, lumea se îndrăcește cu o repeziciune uluitoare. Bătălia dintre Copiii Luminii și Copiii Întunericului, despre care vorbea monseniorul Vigano, a ajuns și pe malurile Dâmboviței. La fel ca pe Potomac, odraslele beznei sunt excelent organizate, înarmate […]