Orban promite eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Se va ține de cuvânt?

Orban promite eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Se va ține de cuvânt?

Ludovic Orban a anunțat că se fac pași spre eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. În acest sens, Birourile Permanente Reunite din Parlament au decis urgentarea adoptării privind modifcarea Statutului parlamentarilor.

„Birourile Permanente Reunite au decis să trimită către Comisia de Statut – comisie care urmează să se constituie la primul punct al ordinii de zi a plenului de miercuri – trei proiecte de lege privind desfiinţarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Un proiect de lege iniţiat de PNL, un proiect iniţial de USRPLUS şi un proiect iniţiat de PSD.

Am trimis comisiei, pentru întocmirea raportului, în măsura în care va fi posibil, deoarece am cerut ca în cadrul plenului constituirea comisiei de stat să fie la primul punct. După constituire, comisia poate să de raportul cu privire la cele trei proiecte de lege. Noi susţinem introducerea pe ordinea de zi a plenului pentru votul final proiectul de amendare a Statului deputaţilor şi senatorilor, prin care se desfiinţează pensiile speciale ale parlamentarilor”, a declarat Orban.

 » Puteți citi întreg articolul la sursă: 60m.ro

Articole similare

28.000 de doze de  Pfizer BioNTech ajung, luni, la Cluj

28.000 de doze de Pfizer BioNTech ajung, luni, la Cluj

Potrivit Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţii de Vaccinare (CNCAV) luni soseşte în România o nouă tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech care constă în 214.110 doze. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale […]

Dan Tănasă: Ion Proca, un prefect în slujba Ungariei

Dan Tănasă: Ion Proca, un prefect în slujba Ungariei

Instituțiile statului sunt căpușate de indivizi unși politic care acționează împotriva intereselor statului român și, evident, în favoarea unor interese străine.Prefectul județului Harghita, liberalul Ion Proca, refuză să acționeze legal pentru îndepărtarea inscripției în limba maghiară „Varoshaza” de pe fațada Primăriei Gheorgheni. Inscripția în cauză, specifică sistemului administrativ din Ungaria, este ilegală. Ea este ilegală […]