O persoană din Elveţia a murit la o săptămână după vaccinare împotriva Covid-19 cu serul Pfizer/ BioNTech

O persoană din Elveţia a murit la o săptămână după vaccinare împotriva Covid-19 cu serul Pfizer/ BioNTech

O persoană din Elveţia care a fost între primele din ţară vaccinate împotriva Covid-19 cu serul Pfizer/ BioNTech a murit, au anunţat miercuri oficialii cantonului Lucerna fără a explica însă dacă decesul este legat de administrarea dozei.

Vaccin coronavirus. Un purtător de cuvânt a spus că acest caz este cunoscut şi că problema a fost raportată Swissmedic, organismuld e reglementare a medicamentelor. Nu au fost oferite detalii, nici legat de perioada de la inoculare până la deces, scrie Reuters, citat de News.ro.

Primele vaccinări din Elveţia au avut loc în Lucerna, săptămâna trecută, iar vaccinul dezvoltat de Pfizer cu partenerul german BioNTech este administrat cu prioritate persoanelor vârstnice.

Elveţia, care a aprobat pentru moment doar utilizarea vaccinului Pfizer/ BioNTech, a primit 107.000 de doze şi anul viitor va primi câte 250.000 pe lună.

Pfizer şi Swissmedic nu au oferit, deocamdată, detalii.

Milioane de doze din acest vaccin au fost administrate deja în mai multe ţări din lume. În urma administrării au apărut câteva reacţii alergice, la fel şi în cazul administrării vaccinului dezvoltat de Moderna, însă fără a pune vieţi în pericol.

Elveţia va trebui să decidă pe cine să salveze în eventualitatea că va fi colpleşită de pandemia de coronvirus, cum s-a întâmplat şi în Italia, în primul val pandemic. Medicii elveţieni ar putea fi nevoiţi să aplice criterii de triaj al pacienţilor, arată ziarul La Stampa.

Potrivit unui document întocmit de Academia Elveţiană de Ştiinţe Medicale şi de Societatea Elveţiană de Medicină Intensivă în vigoare din 20 martie, dar care nu a fost adoptat oficial şi intitulat „Triajul tratamentelor de terapie intensivă în caz de lipsă de resurse”.

„Vârsta de peste 85 de ani. Vârsta de peste 75 de ani însoţită de cel puţin unul dintre următoarele criterii: ciroză hepatică,

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

Moment istoric: Un mini-elicopter al NASA a zburat pe Marte (VIDEO)

Moment istoric: Un mini-elicopter al NASA a zburat pe Marte (VIDEO)

Mini-elicopterul Ingenuity al NASA a scris, luni, istorie, efectuând primul zbor al unui dispozitiv motorizat în atmosfera unei alte planete, Marte. Potrivit NASA, mini-elicopterul cu greutatea de 1,8 kilograme şi cu două rotoare a efectuat primul său zbor, timp de 40 de secunde, aşa cum era planificat. Zborul pe Marte reprezintă o adevărată provocare, deoarece aerul de pe […]

De ce zborul lui Ingenuity pe Marte este un moment istoric

De ce zborul lui Ingenuity pe Marte este un moment istoric

Doar trei metri au fost suficienți pentru ca un mic elicopter să facă istorie. Ingenuity a zburat 40 de secunde, dar a fost suficient pentru a fi stabilită o premieră: o mică aeronavă motorizată se ridică de la sol pe o altă planetă. Dincolo de semnificația istorică, zborul acestui aparat de 1,8 kg poate schimba […]