O asistentă a leșinat după ce a primit vaccinul anti-COVID. De ce a avut acestă reacție

O asistentă a leșinat după ce a primit vaccinul anti-COVID. De ce a avut acestă reacție

Moment delicat în timpul vaccinării anti Covid a personalului medical din Chattanooga, Tennessee. O asistentă a leșinat după ce i-a fost administrat vaccinul anti-COVID de la Pfizer.

”În timpul livestreamului nostru, una dintre asistente care stătea de vorbă cu noi despre vaccin a început să aibă semne de amețeală și a leșinat. Din fericire un doctor era acolo și a prins-o”, a relatat WTVC-TV News – Channel 9 News.

Potrivit alephnews.ro, Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, episodul nu este ceva neobișnuit. Leșinul se poate produce după diferite tipuri de vaccinare și este declanșat adesea de durere și anxietate.

Totul s-a petrecut într-un spital din Tennessee, când asistenta-șefă, Tiffany Dover dădea declarații presei după ce a fost vaccinată împreună cu alte câteva cadre medicale într-un eveniment transmis LIVE de presă pentru a promova vaccinul în SUA.

Asistenta, care primise vaccinul Pfizer cu aproximativ 17 minute înainte, a început să amețească, și-a cerut scuze și a leșinat, fiind prinsă de medicii care stăteau în apropierea ei. Momentul poate fi urmărit la minutul 27.00, mai jos.

„M-a lovit de-odată, puteam să simt cum vine. M-am simțit puțin dezorientată, dar sunt bine acum și durerea de pe braț nu mai este. E normal pentru mine”, a declarat asistenta Dover.

Aceasta a spus presei că leșinul său nu are legătură cu vaccinul, ci cu toleranța ei scăzută la durere, leșinând de fiecare dată când simte un disconfort accentuat.

Mai multi medici au explicat și ei pentru sursa citată că leșinul nu are legătură cu vaccinul Pfizer. CDC spune că leșinul este o reacție normală după vaccinare sau alte proceduri medicale, cauzele fiind multiple însă se întâmplă mai ales la persoanele cu anxietate sau sensibile la durere.

„Este o reacție care poate apărea frecvent în cazul oricărui vaccin sau injecție”, a declarat medicul Jesse Tucker, directorul medical al CHI Memorial, spitalul unde s-a petrecut totul. Și Tucker s-a vaccinat anti Covid.

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

Ministrul Educației către profesori: Vreți să nu mai predați online, vaccinați-vă!

Ministrul Educației către profesori: Vreți să nu mai predați online, vaccinați-vă!

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o conferință desfășurată saptamâna trecută la Ploiești, a afirmat că ar exista o presiune din ce in ce mai mare din partea părinților pentru ca reluarea școlii cu prezență fizică să fie doar cu cadrele didactice vaccinate, celelalte care au refuzat sau nu au apucat încă sa-și facă vaccinul urmând sa […]

115 cazuri noi și 8 decese la Cluj în ultimele 24 de ore

115 cazuri noi și 8 decese la Cluj în ultimele 24 de ore

În spitalele din județ sunt internate 746 de persoane infectate cu COVID-19, dintre care 94 la ATI.  Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel: Rata incidenței pe județul Cluj : 5,16;  În ultimele 24 de ore, 115 persoane au fost confirmate Covid-19 din județul Cluj;  Total număr de teste 746 din care 206 diagnostic […]