Nicușor Dan anulează PUZ-urile de sector: prost să fii ca să mai investești în București

Nicușor Dan anulează PUZ-urile de sector: prost să fii ca să mai investești în București

Numai „proștii” mai riscă să investească în București!

Dezvoltarea capitalei României este de mult timp blocată de acest grup strâns în jurul lui Nicușor Dan și care s-a folosit de anumite situații particulare pentru a opri orice construcție nouă.

Sigur că e normal să nu distrugi clădiri care sunt monument istoric, că nu trebuie afectate zonele protejate și care dau o frumusețe deosebită capitalei. Sigur că toți trebuie să respectăm legea, dar Bucureștiul trebuia să ofere o perspectivă de dezvoltare care să permită utilizarea rațională a infrastructurii existente și orice primar de oraș mare din lumea aceasta îți va spune că acest lucru nu este posibil decât prin dezvoltarea pe verticală, nu pe orizontală.

Dezvoltarea pe verticală este specifică țărilor bogate.

PUZ-urile pe sectoare nu știu cum s-au făcut, dar este clar că primăria generală nu a putut răspunde la timp nevoilor de dezvoltare locală printr-un PUG care să cuprindă toate aspectele. Acum aceeași primărie care nu și-a făcut treaba vine și spune că ele nu sunt bune, deși au produs consecințe și anularea lor duce în ilegalitate mii de lucrări, nu doar antreprenori mari ci și autorități publice, mici investitori sau chiar Bucureșteni ce au avut documentații emise pe baza acelor PUZ-uri.

Ca să fiu mai clar înțeles: orice certificat emis în ultimii ani de vreo primăria de sector teoretic este la acest moment nul. Este adevărat că o instanță va trebuie să constate acest lucru și pare puțin probabil că marele luptător Nicușor Dan va avea curajul să vină în fața a zeci de mii de BUCUREȘTENI și să le spună că ceea ce au făcut este prost, deși nu este vina lor. Vina este a instituției pe care chiar el o conduce și de care încearcă să se disocieze.

 » Puteți citi întreg articolul la sursă: 60m.ro

Articole similare

Matei Alexandru: Voi ne-ați îngenuncheat părinții!

Matei Alexandru: Voi ne-ați îngenuncheat părinții!

”Căderea domnilor, bucuria nebunilor”, așa poate fi descrisă tragedia neamului românesc după decembrie 1989. Ne-am bucurat când kgb-istul Iliescu și Brucan ne rânjeau în față. Nu pot uita fața lui Brucan când îi înfiera pe golanii din Piața Universității. Am crescut cu chipurile acestor criminali în minte, am înțeles cine sunt și nu am uitat […]

Nicolae Voiculeț: Alexandru Barbu suntem toți

Nicolae Voiculeț: Alexandru Barbu suntem toți

Un român a fost omorât și îngropat de sistem prin noul „experiment Pitești”, rezultat al unei politici de reprimare cvasi totalitariste, în contextul actualei crize sanitare a pandemiei. Este vorba de sub-inginerul Alexandru Barbu în vârsta de 63 de ani, care a fost omorât cu bestialitate de mai mulți polițiști din Pitești, dintre care cel […]