Nicolae Voiculeț refuzat la PRAHOVA: nu avea suficiente condamnări

Ca să fim clari de la început: Nicolae Voiculeț nu are nici o condamnare. Tocmai acesta este motivul pentru care tribunalul Prahova nu l-a considerat potrivit pentru profilul de candidat la funcția de parlamentar român.

Motive și pretexte sunt destule. La alții nu au funcționat. Așa este când ai pile și relații, când sistemul corupt nu dorește oameni buni care să încurce.

Sigur că dacă ar fi candidat de la PSD sau PNL Nicolae Voiculeț ar fi fost scuzat de instanța de judecată: ar fi avut șanse mare să aibă profil de infractor, deci să fie perfect pentru camera Senatului.

Cu premii naționale și internaționale pentru merite artistice, din postura de ambasador cultural al României, Nicolae Voiculeț pur și simplu nu se încadra în profilul de infractor certat cu legea pentru ca justiția din Prahova să îl considere potrivit pentru funcția de deputat.

Ori se știe că Prahova nu admite decât personaje cercetate penal sau condamnate deja. Dacă ești infractor judecătorii te vor considera perfect.

Așa că l-au respins și definitiv, deși pe spețe similare UDMR, PRM, PRO ROMÂNIA și USR au dobândit dreptate. Sigur, ei au suficienți cercetați penali și condamnați ca să merite o funcție publică.

Așa este când îți propui să spargi sistemul cu un partid nou, AUR, adică Alianța pentru Unirea Românilor.

Articole similare

Sarea și oamenii – O istorie care a început acum 8.000 de ani, în România

Sarea și oamenii – O istorie care a început acum 8.000 de ani, în România

Sarea a fost extrem de importantă pentru oamenii de acum mii de ani fiindcă, pe de o parte, este o substanță indispensabilă vieții, iar pe de altă parte, datorită credinței universale privind originea ei divină, a fost „aurul alb” al omenirii. Cele mai vechi dovezi arheologice din lume privind exploatarea sării, de acum 8.000 de […]