Naționala de tineret a reușit o nouă calificare la Campionatul European

Naționala de tineret a reușit o nouă calificare la Campionatul European

Echipa condusă de Adrian Mutu a remizat pe teren propriu cu Danemarca, scor 1-1, și s-a califcat la turneul final continental care se va disputa anul viitor.

România a început foarte bine jocul de pe Stadionul “Ilie Oană”, iar Olaru a avut prima ocazie a partidei, încă din minutul 3. Micii “tricolori” au continuat să preseze, iar Costache a scăpat singur cu portarul, a încercat să dribleze, însă portarul danez a respins (11).

Apoi, același Costache a avut o inscursiune bună în partea dreaptă, a intrat în care și i-a pasat lui Mățan, care nu a reușit să înscrie din apropiere (24). Elevii lui Adrian Mutu au dominat categoric, iar oaspeții au avut puține momente în care au ieșit din propria jumătate.

În ciuda forcingului României, defensiva daneză a rezistat în prima repriză, iar scorul pauzei a fost 0-0.

La revenirea de la cabine, jocul părea să se desfășoare după același scenariu. Totuși, la trei minute de la reluare, arbitrul a dictat penalty la un fault al lui Pașcanu care s-a petrecut în afara careului. În ciuda protestelor, centralul și-a păstrat decizia, iar Laursen a deschis scorul (50).

În minutul 58, oaspeții au rămas în 10 oameni, după ce Hausner a fost eliminat pentru un fault la Mățan. Deși aveau nevoie de un gol, românii au acuzat șocul golului primit. Presiunea la poarta daneză a continuat, însă defensiva nordicilor a respins fiecare acțiune.

Șutul puternic a lui Marin din minutul 70 a anunțat ceea ce avea să urmeze. Olaru și-a încercat și el norocul din afara careului, mingea a lovit bara și apoi a ajuns la Moruțan, care i-a pasat perfect lui Costache, iar atacantul campioanei a restabilit egalitatea (72).

În ultimele minute, mijlocașii și fundașii României au pasat între ei pe toată lățime terenului departe de ambele porți. Astfel, micii “tricolori” au obținut o nouă calificare la Euro, după 1-1 cu Danemarca.

Echipe de start:

România U21: Vlad – Boboc, Pașcanu, Ciobotariu – Haruț, Moruțan, Marin, Olaru, Mățan – Costache (Carnat ‘76), Hagi

Danemarca U21: Christensen – Sery, Nelsson (Hausner ’53), Bech, Klitten – Laursen, Andersson, Nartey – Isaksen (Daramy ‘46), Jensen (Moller Madsen ‘62), Lindstrom (Holse ’46)

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

Sănătatea locotenent-comandorului Andrei Criste, care s-a catapultat, este stabilă

Sănătatea locotenent-comandorului Andrei Criste, care s-a catapultat, este stabilă

Starea de sănătate a locotenent-comandorului Andrei Criste, care s-a catapultat marți, 20 aprilie, este stabilă. Ofițerul este, în prezent, internat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, unde a fost evaluat de o echipă medicală, care a constatat că viața sa nu este în pericol și a autorizat transferul pacientului, la Spitalul Universitar de […]

Ionuț Neagu (AUR):  Românii au dreptul la o informare corectă privind efectele tehnologiilor 5G asupra  sănătății umane și a mediului înconjurător

Ionuț Neagu (AUR): Românii au dreptul la o informare corectă privind efectele tehnologiilor 5G asupra sănătății umane și a mediului înconjurător

În perioada 2021-2024 vor fi adoptate o serie de măsuri care să răspundă eficient nevoilor de creștere a  conectivității, în contextul dezvoltării tehnologiei 5G, după cum arată Programul de guvernare pentru acești patru ani. Având în vedere că în presă au apărut mai multe materiale care atrag atenția opiniei publice asupra impactului negativ al tehnologiilor […]