Mutare spectaculosă în NBA: James Harden a plecat de la Houston Rockets

Mutare spectaculosă în NBA: James Harden a plecat de la Houston Rockets

Baschetbalistul James Harden, principalul marcator în ultimele trei sezoane ale NBA, care şi-a exprimat recent dorinţa de a părăsi echipa Houston Rockets, a fost transferat la Brooklyn Nets, informează ESPN şi site-ul The Athletic, citate de lefigaro.fr.

Niciuna dintre cele două francize nu a oficializat încă tranzacţia, descrisă drept „blockbuster” de mass-media americană şi care ar include alte două cluburi, Indiana Pacers şi Cleveland Cavaliers, privind achiziţia de jucători din „draft-ul” NBA, transmite News.ro.

Harden, 31 de ani, va fi coechipier la Nets cu alţi doi mari baschetbalişti, Kevin Durant, cu care a mai jucat trei sezoane (2009-2012) la Oklahoma City Thunder, şi Kyrie Irving.

Harden îşi exprimase dorinţa de a părăsi Houstonul în noiembrie, cu Brooklyn Nets ca destinaţie preferată. Divorţul cu Rockets a devenit inevitabil în ultimele ore, după ce şi-a criticat, marţi seară, foştii coechipieri şi nivelul echipei, după o a doua înfrângere consecutivă, scor 100-117, împotriva celor de la Los Angeles Lakers.

„Suntem foarte departe de celelalte echipe. Evident, nu există chimie, lipseşte talentul, totul a devenit clar în ultimele două meciuri”, a spus Harden.

Ca o consecinţă a acestor afirmaţii, el nu s-a antrenat cu Rockets miercuri.

„Am considerat că este mai bine pentru grup şi pentru James să nu vină la antrenament”, a declarat tehnicianul echipei din Texas, Stephen Silas.

MVP-ul sezonului 2018, care a înscris 16 puncte cu Lakers, mult sub standardele sale obişnuite, şi-a reafirmat dorinţa de a pleca de la Houston: „Iubesc acest oraş, chiar am făcut tot ce am putut. Această situaţie este o nebunie, nu cred că se poate îmbunătăţi”.

 » sursa: hotnews.ro

Articole similare

AȘA ÎNCEPE: În plin cataclism, locuitorii nevaccinați ai insulei St. Vincent nu au fost evacuați în urma erupției vulcanului La Soufriere pentru că nu erau „imunizați”

AȘA ÎNCEPE: În plin cataclism, locuitorii nevaccinați ai insulei St. Vincent nu au fost evacuați în urma erupției vulcanului La Soufriere pentru că nu erau „imunizați”

După ce statul insular St. Vincent și Grenadine a suferit mai multe erupții puternice ale vulcanului central, care au făcut teritoriul de nelocuit, cetățenilor li se condiționează evacuarea de vaccinarea Covid. Dată fiind urgența situației, e greu de înțeles de ce nu se optează pentru o testare rapidă, însă politicienii susțin că vecinii care s-au […]