Moștenirea neobișnuită a lui Escobar: „Hipopotamii cocainei” au declanșat o dezbatere națională în Columbia

Moștenirea neobișnuită a lui Escobar: „Hipopotamii cocainei” au declanșat o dezbatere națională în Columbia

Pablo Escobar, cel mai cunoscut traficant de droguri columbian, a fost ucis în 1993 dar influența sa continuă să fie simțită în țara sud-americană, uneori în moduri mai puțin așteptate, relatează CNN.

Hipopotamii aduși în Columbia pentru grădina zoologică privată a lui Escobar din cadrul proprietății sale botezate „Hacienda Napoles” s-au înmulțit atât de mult încât provoacă îngrijorări serioase cu privire la impactul lor asupra mediului și siguranței oamenilor, potrivit unui nou studiu realizat de universități din Columbia și Mexic.

Hipopotamii s-au răspândit dincolo de casa lor originală aflată la 160 de kilometri est de orașul Medellin până în bazinul râului Magdalena iar populația lor continuă să crească.

Autorii studiului publicat în ediția din luna ianuarie a revistei Biological Conservation recomandă ca hipopotamii să fie sacrificați pentru a împiedica efecte negative pe termen lung.

Însă alți oameni de știință cer implementarea unui program de castrare, citând îngrijorările privind bunăstarea animalelor și atașamentul pe care unii localnici îl au față de noii lor vecini.

Escobar a importat în anii 1980 un mascul și trei femele hipopotam pentru grădina sa zoologică privată. Alte animale ale traficantului de droguri au fost mutate după moartea sa dar hipopotamii au fost lăsați în pace deoarece erau greu de capturat și transportat, potrivit studiului.

Mamiferele amfibii au început în curând să se răspândească în zonele înconjurătoare dar eforturile guvernului de a-i ucide au fost sistate după ce au provocat indignarea opiniei publice.

Autoritățile au demarat o campanie de sterilizare dar aceasta nu a reușit să oprească înmulțirea hipopotamilor.

Cercetătorii spun că în prezent în zonă trăiesc probabil peste 80 de hipopotami comparativ cu 35 în 2012, anul în care a început campania de sterilizare și castrare. Oamenii de știință își fac griji că mamiferele vor continua să se răspândească în Columbia dacă nu vor fi luate măsuri mai drastice.

 » sursa: hotnews.ro

Articole similare

Utilizarea excesivă a internetului, informațiile false și cyberbullying-ul, principalele riscuri pentru copii

Utilizarea excesivă a internetului, informațiile false și cyberbullying-ul, principalele riscuri pentru copii

Totodată, 32,4% dintre copiii participanți la studiul menționat mai sus afirmă că au avut neînțelegeri cu părinții în ceea ce privește activitatea pe internet și timpul petrecut în mediul online. La rândul lor, părinții beneficiari ai programului Ora de Net consideră că cele mai mari provocări întâmpinate în folosirea internetului în familie sunt legate de […]

Armageddon COVID: Biserica este atacată. Biserica trebuie să lupte!

Armageddon COVID: Biserica este atacată. Biserica trebuie să lupte!

Dracii joacă tontoroiul la lumina zilei. Au ieșit legiune la suprafață și nu se mai feresc. Sub stindardul COVID, lumea se îndrăcește cu o repeziciune uluitoare. Bătălia dintre Copiii Luminii și Copiii Întunericului, despre care vorbea monseniorul Vigano, a ajuns și pe malurile Dâmboviței. La fel ca pe Potomac, odraslele beznei sunt excelent organizate, înarmate […]