Mircia Chelaru, la Știrea Zilei: istoria se consemnează de faptele celor care s-au jertfit

Mircia Chelaru, la Știrea Zilei: istoria se consemnează de faptele celor care s-au jertfit

Pe data de 5 ianuarie 1859 Alexandru Ioan Cuza era ales domnitor în Moldova, pentru ca pe 24 ianuarie și Țara Românească să aleagă același conducător.

Politicienii români au dovedit la acel moment mult curaj și determinare și au reușit să facă un lucru mare în condiții extrem de grele.

Cu doar 11 ani înainte, revoluția de la 1848 părea că a fost un eșec. Vremurile arată că evenimentele istorice importante se dovedesc a fi câștigătoare mai ales prin idealuri și efectele se văd cu întârziere.

Unirea dintre Țara Românească și Moldova a dus la formarea statului român modern, dar nu era pentru prima dată când acest lucru s-a petrecut: Decebal și Burebista au mai unit aceste teritorii locuite majoritar de români, pentru ca peste secole Mihai Viteazul să facă același lucru.

Despre unirea înfăptuită de Alexandru Ioan Cuza în 1859, despre patriotismul și iubirea față de țară și despre politicienii de atunci, care au contribuit la realizarea Micii Uniri ne-a vorbit la Știrea Zilei din data de 7 ianuarie domnul Mircia Chelaru, deputat în Parlamentul României din partea Alianței pentru Unirea Românilor, general român și fost șef al statului major al Armatei Române.

„Românii sunt priviți ca o curiozitate a istoriei, pentru că oricât de mult ai săpa în timp, nu prea dai de fundul timpului, adică sunt o dată cu timpul născuți”, povestește Mircia Chelaru la Știrea Zilei.

Cu privire la lipsa unor mesaje din partea politicienilor cu privire la ziua de 5 ianuarie, ziua în care Alexandru Ioan Cuza era ales domnitor în Moldova, domnul Mircia Chelaru consideră că „la cum se mișcă memoria afectivă, oamenii aceștia nici nu aveau ce să uite. Mai întâi trebuiau să știe. S-au agățat de 24 ianuarie, o dată care produce un efect administrativ,

 » Puteți citi întreg articolul la sursă: 60m.ro

Articole similare

Ministrul Educației către profesori: Vreți să nu mai predați online, vaccinați-vă!

Ministrul Educației către profesori: Vreți să nu mai predați online, vaccinați-vă!

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o conferință desfășurată saptamâna trecută la Ploiești, a afirmat că ar exista o presiune din ce in ce mai mare din partea părinților pentru ca reluarea școlii cu prezență fizică să fie doar cu cadrele didactice vaccinate, celelalte care au refuzat sau nu au apucat încă sa-și facă vaccinul urmând sa […]

115 cazuri noi și 8 decese la Cluj în ultimele 24 de ore

115 cazuri noi și 8 decese la Cluj în ultimele 24 de ore

În spitalele din județ sunt internate 746 de persoane infectate cu COVID-19, dintre care 94 la ATI.  Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel: Rata incidenței pe județul Cluj : 5,16;  În ultimele 24 de ore, 115 persoane au fost confirmate Covid-19 din județul Cluj;  Total număr de teste 746 din care 206 diagnostic […]