Ministrul Mediului confirmă că dorește uciderea urșilor carpatini

Ministrul Mediului confirmă că dorește uciderea urșilor carpatini

Ministrul Mediului Tanczos Barna confirmă faptul că dorește uciderea urșilor carpatini. Se pare că urșii carpatini încurcă drujbele UDMR.

Pe data de 8 martie a acestui an, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice a apărut anunțul că Ministerul Mediului are nevoie de un studiu „privind estimarea populaţiilor de urs, râs şi pisică sălbatică din România (Ursus arctos, Lynx lynx şi Felis silvestris) în vederea menţinerii într-o stare favorabilă de conservare şi pentru stabilirea numărului de exemplare din specia urs, râs şi pisică sălbatică din România care pot face obiectul derogărilor de la măsurile de protecție”.

Asta presupune că ministerul caută o firmă capabilă să facă estimarea populaţiilor de urs, râs şi pisică sălbatică din România (Ursus arctos, Lynx lynx şi Felis silvestris), populații care pot face obiectul derogărilor de la măsurile de protecție. Valoarea estimată a contractului ar fi de 495.000 lei.

Astfel, specialiști în domeniu ar trebui să realizeze în cadrul studiului o analiză a datelor referitoare la pagubele produse de carnivorele menționate în perioada 2015-2020, astfel încât să dea o justificare scoaterii de sub protecție a lor și punerea acestor animale direct în bătaia unor puști privilegiate.

Studiul ar trebui să ofere și o analiză a datelor la nivel de fond cinegetic, pe județe, pentru ca ulterior să se propună spre derogare un număr de exemplare de urs, râs și pisică sălbatică, prin corelare cu incidența pagubelor importante și a cazurilor de punere în pericol de către aceste specii a sănătății și integrității oamenilor în perioada solicitată, adică 2015-2020.

În urma investigației publicate de noi, Tanczos Barna reacționează la Agerpres și susține că predecesorul său a luat o decizie greșită de a nu interveni deloc în populația de urși și că, de fapt, uciderea acestor animale în cadrul partidelor de vânătoare organizate pe bani grei este justificată de creșterea populațiilor de urși și de atacurile acestei specii asupra omului.

 » Puteți citi întreg articolul la sursă: 60m.ro

Articole similare

Peste 500.000 de persoane, pe lista de aşteptare pentru vaccinare. Clujul, în top la înscrieri

Peste 500.000 de persoane, pe lista de aşteptare pentru vaccinare. Clujul, în top la înscrieri

Peste 505.000 de persoane se află, în prezent, pe lista de aşteptare pentru programarea la vaccinarea anti-COVID, Clujul fiind județul din țară cu cele mai multe persoane înscrise pentru imunizare. Coordonatorul Comitetului naţional pentru coordonarea vaccinării anti-COVID, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunţat marți că, în prezent, pe lista de aşteptare pentru imunizare sunt peste o […]