Miliardarul indian Tarag Jain devine unic acționar la compania Varroc Elba Timișoara

Miliardarul indian Tarag Jain devine unic acționar la compania Varroc Elba Timișoara

Furnizorul american de faruri auto Varroc Lighting Systems, parte a grupului indian Varroc, controlat de miliardarul Tarag Jain, a achiziționat întreaga participație la Varroc Elba Electronics, companie mixtă înființată împreună cu producătorul timișorean de sisteme pentru iluminat Elba Electronics.

Anterior tranzacției, Varroc controla, prin intermediul VarrocCorp Holding B.V., un pachet de 70% din acțiunile Varroc Elba Electronics. Compania americană a plătit 1,05 milioane de euro în schimbul participației deținute de Elba Electronics.

Fondată la Timișora în urmă cu doi ani, Varroc Elba Electronics produce subansambluri electronice pentru industria auto.

Varroc Lighting Systems, cu sediul în Michigan, este unul dintre cei mai mari furnizori de faruri pentru vehicule pe patru și două roți, având peste 7.200 de angajați și operațiuni în 17 țări. Compania este parte a grupului Varroc, controlat în proporție de 86% de miliardarul indian Tarang Jain. Tarang Jian a fost creditat de Forbes cu o avere de 1,6 miliarde dolari în 2018. Varroc deține în România și Varroc Lighting Systems România (fostul Electromureș), companie preluată în 2011, odată cu achiziția fostului proprietar, producătorul italian de sisteme de iluminat pentru motociclete Tri.o.m.

Sursa: profit.ro

Comentarii

comentarii

 » sursa: ziuadevest.ro

Articole similare

Bolnavii non-COVID internați ar putea fi vaccinați în spital

Bolnavii non-COVID internați ar putea fi vaccinați în spital

DISTRIBUIE Coordonatorul CNCAV, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunţat marţi că autorităţile au în vedere posibilitatea imunizării în spitalele non-COVID în care sunt internaţi pacienţi de boli cronice. „Un aspect important pe care îl avem în vedere în perioada următoare (…) este de a vaccina în spitalele de tip non-COVID în care sunt internaţi pacienţi de […]

Moment istoric: Un mini-elicopter al NASA a zburat pe Marte (VIDEO)

Moment istoric: Un mini-elicopter al NASA a zburat pe Marte (VIDEO)

Mini-elicopterul Ingenuity al NASA a scris, luni, istorie, efectuând primul zbor al unui dispozitiv motorizat în atmosfera unei alte planete, Marte. Potrivit NASA, mini-elicopterul cu greutatea de 1,8 kilograme şi cu două rotoare a efectuat primul său zbor, timp de 40 de secunde, aşa cum era planificat. Zborul pe Marte reprezintă o adevărată provocare, deoarece aerul de pe […]