Megaproteste la Berlin împotriva legii „naziste”

Megaproteste la Berlin împotriva legii „naziste”

BERLIN – Poliția germană a folosit miercuri tunul de apă într-un efort de a împrăștia cele câteva mii de protestatari supărați pe planurile de a împuternici guvernul cancelarului Angela Merkel să aplice restricții pentru a reduce răspândirea coronavirusului.

Protestatarii din apropierea Porții Brandenburg din Berlin au aruncat sticle asupra poliției și au declanșat bombe de fum, au relatat martorii. Poliția antidisturbiană a reținut câțiva protestatari în timp ce trăgeau cu tunurile de apă și cerea mulțimilor prin difuzor să se disperseze.

Demonstranții se uitau la legislația care urma să fie adoptată de parlament, care ar putea permite guvernului federal să impună restricții privind contactul social, reguli privind purtarea măștii, consumul de alcool în spațiul public, închiderea magazinelor și oprirea evenimentelor sportive.

Deși majoritatea germanilor acceptă ultima „ blocadă” pentru a aborda un al doilea val al coronavirusului, criticii spun că legea conferă guvernului național prea multă putere și pune în pericol drepturile civile ale cetățenilor fără aprobarea parlamentului.

 » Puteți citi întreg articolul la sursă: 60m.ro

Articole similare

Rusia și-au mutat navele de război în Marea Neagră

Rusia și-au mutat navele de război în Marea Neagră

Două nave de război ale Rusiei au tranzitat sâmbătă strâmtoarea Bosfor către Marea Neagră, iar alte 15 vase mai mici au finalizat transferul către această mare, Moscova consolidându-ţi prezenţa navală în contextul relaţiilor tensionate cu Occidentul şi cu Ucraina, transmite Reuters. Creşterea prezenţei navelor de război în Marea Neagră coincide cu suplimentarea trupelor ruseşti în […]

UK: Ceremonia funerară regală pentru prinţul Philip

UK: Ceremonia funerară regală pentru prinţul Philip

Serviciul funerar pentru prinţul Philip, duce de Edinburgh şi soţ al reginei Elizabeth II, a avut loc sâmbătă, într-un cadru restrâns, în Capela St. George a Castelului Windsor. Cortegiul funerar, în fruntea căruia s-au aflat prinţul Charles şi prinţesa Anne, a pornit de la Castelul Windsor spre Capela St. George pe muzica de fanfară aleasă […]