Medicul Emilian Popovici: ”Este extrem de greu să facem diferența între gripă și coronavirus doar pe baza simptomatologiei”

Medicul Emilian Popovici: ”Este extrem de greu să facem diferența între gripă și coronavirus doar pe baza simptomatologiei”

Vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, Emilian Popovici, spune că ”secretul” pentru a bloca răspândirea infecției cu coronavirus este testarea în masă și ancheta epidemiologică pentru toate persoanele găsite pozitive.

Medicul Emilian Popovici spune că este extrem de greu să facem diferența între gripă și coronavirus doar pe baza simptomatologiei. Astfel, singura metoda prin care putem afla dacă suntem infectați cu noul SARS CoV-2 este testarea.

„Vine sezonul rece, virusurile gripale, va trebui să facem diferența dintre COVID-19 și gripa sezonieră. Cum o putem face? Simptomatologia este identică, cel puțin în primă fază. Nici măcar absența gustului și a mirosului nu sunt extrem de relevante, pentru că se regăsește la doar 40% din cazurile cu COVID. Și atunci, ca să le testăm, ce să facem?! Testare. Trebuie să sărim și peste acel obicei de a amâna apelarea la un specialist, din convingerea că e ceva ce trece rapid.

Ca să poți testa, trebuie să ai o capacitate de testare corespunzătoare. Nu vin vremuri ușoare, dar nici apocalipsa, e clar. Dar trebuie să ne așteptăm la acest al 3-lea eveniment, la venirea sezonului rece, pe care nu-l putem evita”, a declarat Emilian Popovici pentru B1.

Cât despre testare, medicul epidemiolog susține că acesta este ”secretul” pentru a putea bloca răspândirea infecției.

„Cu cât testezi mai mult, cu atât știi mai bine care este situația și poți lua măsuri. Aici este “secretul” problemei. Să testezi mult și să faci anchete pe tot ceea ce găsești pozitiv. Și atunci, blochezi la maxim pe cât de mult posibil răspândirea infecției. Se impune testarea în masă.

Acum se fac multe mai multe teste decât înainte. Dacă ne uităm în urmă cu câteva luni, destul de multe ce-i drept, observăm că erau 3.000 de teste pe zi.

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

Moment istoric: Un mini-elicopter al NASA a zburat pe Marte (VIDEO)

Moment istoric: Un mini-elicopter al NASA a zburat pe Marte (VIDEO)

Mini-elicopterul Ingenuity al NASA a scris, luni, istorie, efectuând primul zbor al unui dispozitiv motorizat în atmosfera unei alte planete, Marte. Potrivit NASA, mini-elicopterul cu greutatea de 1,8 kilograme şi cu două rotoare a efectuat primul său zbor, timp de 40 de secunde, aşa cum era planificat. Zborul pe Marte reprezintă o adevărată provocare, deoarece aerul de pe […]

De ce zborul lui Ingenuity pe Marte este un moment istoric

De ce zborul lui Ingenuity pe Marte este un moment istoric

Doar trei metri au fost suficienți pentru ca un mic elicopter să facă istorie. Ingenuity a zburat 40 de secunde, dar a fost suficient pentru a fi stabilită o premieră: o mică aeronavă motorizată se ridică de la sol pe o altă planetă. Dincolo de semnificația istorică, zborul acestui aparat de 1,8 kg poate schimba […]