Medicii de familie din Timiș nu vor să semneze contractul civil de monitorizare a bolnavilor COVID 19

Medicii de familie din Timiș nu vor să semneze contractul civil de monitorizare a bolnavilor COVID 19

Medicii de familie din Timiș atenționează că, de 7 luni, cabinetele de medicină familiei sunt deschise și medicii de familie asigura asistență medicală pacienților prin tele-consultație și față în față în cabinet, indiferent de patologia pentru care bolnavii se adresează. 

Din momentul în care un pacient a devenit suspect COVID19, medicul de familie l-a carantinat și a solicitat prin serviciul 112 testarea acestuia, iar pacienții deveniți COVID pozitivi sunt izolați și monitorizați telefonic, aceștia primind indicații de tratament. În momentul în care simptomele au impus-o, s-a solicitat evaluarea acestora de către infecționist, astfel că au fost cazuri internate, dar majoritatea au fost monitorizate în continuare la domiciliu.

Dr. Elisabeta Spătaru, membră în Consiliu Județean al Colegiului Medicilor Timiș, a tras atenția relația merge foarte greu cu DSP: ”Nu spun de modul greoi de comunicare cu DSP la care trimitem emailuri în vederea obținerii deciziilor de carantinare/izolare, pentru eliberarea concediilor medicale persoanelor active.

La acest moment situația epidemiei este scăpată de sub control și brusc unii și-au amintit că există medici de familie pe care pot să îi exploateze și poate așa vor găsi și vinovatul de serviciu, evident medicul de familie!

Gestionarea pandemiei se face prin ordonanțe de urgență care se schimbă aproape de la o zi la altă, fără să fie consultați toți profesioniștii din sănătate și astfel se creează haos!”

Ceea ce îi nemulțumește pe medicii de familie este ultima ordonanță nr. 180 aprobată recent prin Ordinul nr. 1822/1105 din 2020, prin care se încearcă obligarea în mod ilegal a medicilor de familie să semneze un contract civil cu casă de asigurări, pentru un serviciu care este monitorizarea bolnavilor COVID, sub o formă care nu a fost negociată cu Colegiul Medicilor sau cu organizațiile profesionale ale medicilor de familie.

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

Utilizarea excesivă a internetului, informațiile false și cyberbullying-ul, principalele riscuri pentru copii

Utilizarea excesivă a internetului, informațiile false și cyberbullying-ul, principalele riscuri pentru copii

Totodată, 32,4% dintre copiii participanți la studiul menționat mai sus afirmă că au avut neînțelegeri cu părinții în ceea ce privește activitatea pe internet și timpul petrecut în mediul online. La rândul lor, părinții beneficiari ai programului Ora de Net consideră că cele mai mari provocări întâmpinate în folosirea internetului în familie sunt legate de […]

Decernarea premiilor Oscar va avea loc în persoană după ce participanții au fost desemnați „angajați esențiali”

Decernarea premiilor Oscar va avea loc în persoană după ce participanții au fost desemnați „angajați esențiali”

​O derogare prin care cei nominalizaţi la Oscar devin angajaţi esenţiali le va permite starurilor de la Hollywood să participe la gala de decernare a premiilor din acest an, anunță revista Variety, citată de Agerpres. Reprezentanţii Academiei de film americane (AMPAS) au anunţat marţi că nominalizaţii la Oscar se vor afla printre persoanele eligibile să […]