Mauritius: Mai mulți delfini au murit din cauza unei scurgeri de petrol

Mauritius: Mai mulți delfini au murit din cauza unei scurgeri de petrol

Cel puţin 40 de delfini au murit în mod misterios într-o zonă din Mauritius afectată de o scurgere de petrol de pe o navă japoneză, au declarat vineri reprezentanţi ai autorităţilor şi martori, printre decese numărându-se şi cele ale unui pui şi a mamei sale, relatează Reuters.

Activiştii de mediu au solicitat o investigaţie a circumstanţelor morţii delfinilor pentru a se afla dacă decesele au survenit în urma scurgerilor de petrol de pe nava japoneză, scufundată luni după ce a eşuat pe un recif, în luna iulie.

Greenpeace a solicitat guvernului din Mauritius o „anchetă urgentă pentru a stabili cauza deceselor şi orice legătură cu deversarea de petrol de pe Wakashio’”.

Potrivit agenţiei DPA, din navă s-au scurs cel puţin 1.000 de tone de petrol, care au ajuns pe coaste – inclusiv în zone protejate, cu păduri de mangrove şi specii pe cale de dispariţie – şi în apele cristaline, o atracţie pentru numeroşi turişti. 

 » Puteți citi întreg articolul la sursă: 60m.ro

Articole similare

Rusia și-au mutat navele de război în Marea Neagră

Rusia și-au mutat navele de război în Marea Neagră

Două nave de război ale Rusiei au tranzitat sâmbătă strâmtoarea Bosfor către Marea Neagră, iar alte 15 vase mai mici au finalizat transferul către această mare, Moscova consolidându-ţi prezenţa navală în contextul relaţiilor tensionate cu Occidentul şi cu Ucraina, transmite Reuters. Creşterea prezenţei navelor de război în Marea Neagră coincide cu suplimentarea trupelor ruseşti în […]

UK: Ceremonia funerară regală pentru prinţul Philip

UK: Ceremonia funerară regală pentru prinţul Philip

Serviciul funerar pentru prinţul Philip, duce de Edinburgh şi soţ al reginei Elizabeth II, a avut loc sâmbătă, într-un cadru restrâns, în Capela St. George a Castelului Windsor. Cortegiul funerar, în fruntea căruia s-au aflat prinţul Charles şi prinţesa Anne, a pornit de la Castelul Windsor spre Capela St. George pe muzica de fanfară aleasă […]