Magazia de unelte:  Ce utilaje de grădină nu trebuie să-ți lipsească din gospodărie?

Magazia de unelte: Ce utilaje de grădină nu trebuie să-ți lipsească din gospodărie?

Orice pasionat de grădinărit decide, la un moment dat, să investească într-un motocultor, într-un atomizor sau într-o trusă de unelte de cea mai bună calitate.

Pe lângă durabilitate și performanță, un criteriu pe care ar trebui să-l iei în considerare în momentul în care îți echipezi o magazia de unelte, este versatilitatea articolelor de grădinărit pe care urmează să le achiziționezi: 

Le poți folosi pe toată perioada anului sau sunt necesare doar într-unul dintre sezoane?

Le poți folosi doar în grădina de legume sau sunt utile și atunci când vorbim de livadă sau alt tip de teren agricol?

Acestea sunt cele mai importante întrebări pe care trebuie să ți le adresezi la primele investiții. Desigur, pe măsura trecerii timpului, poți opta pentru unelte și utilaje destinate îngrijirilor de sezon (ex: aspirator pentru frunze), dar până aici, orice pasionat de grădinărit ar trebui să aibă în gospodărie:

Un motocultor

Un motocultor este util atât în grădină, cât și atunci când vorbim de terenuri agricole cu o suprafață limitată. Acest utilaj are un rol esențial în lucrările de primăvară și toamnă, în lucrările de însămânțare, cultivare a solului și recoltare. Alegând un motocultor fiabil, îți ușurezi munca și în sere, solari, dar și în prelucrarea solurilor lutoase de pe plantațiile de cartofi. 

Grădina de legume, culturile limitate de cereale, terenul pe care urmează să fie plantat gazonul, toate trebuie afânate cu un motocultor, astfel încât fertilizatorul, apa și oxigenul să ajungă mai ușor la rădăcina plantelor, asigurându-le o dezvoltare sănătoasă și armonioasă. 

Un atomizor 

Indiferent de faptul că vorbim de pomii fructiferi, vii, plantele din solar sau de florile din grădină, fiecare dintre ele are nevoie de tratamente anti-dăunători pentru a-și menține sănătatea de-a lungul anului. Ca rodul să fie unul bogat, fiecare soi de plantă trebuie să beneficieze de o schemă de tratament personalizată, dar și de o aplicare corectă a acestuia, realizată cu ajutorul unui atomizor.

Un atomizor de înaltă calitate se distinge prin durabilitate, performanță, dar și eficiență. Un astfel de echipament trebuie să asigure o dispersie uniformă, astfel încât planta să beneficieze de o protecție optimă împotriva bolilor și insectelor.

O trusă de unelte completă

Grebla, săpăliga, cazmaua, foarfeca de grădină, extractorul de buruieni sau coasa sunt doar câteva dintre uneltele de bază din trusa unui gospodar desăvârșit.

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

PRIAevents vă invită să luați parte la Gala Fermierilor Români, eveniment național, de importanță pentru fermierii români în 27 mai 2021

PRIAevents vă invită să luați parte la Gala Fermierilor Români, eveniment național, de importanță pentru fermierii români în 27 mai 2021

PRIAevents vă invită să luați parte la Gala Fermierilor Români, eveniment național, ce va avea loc online și on-site la București în 27 mai 2021 la ASAS de la ora 10,00, iar începând cu ora 10,30 va fi transmis LIVE aici https://bit.ly/3urdbx2. Vom aborda subiectele cele mai importante pentru comunitatea acestora si vom reuni fermierii din […]