Liber la avionul de Cluj spre Polonia

Liber la avionul de Cluj spre Polonia

Operatorul LOT Polish Airlines este acum liber își reia zborurile de la Cluj-Napoca, blocate din primăvară, după ce autoritățile poloneze au decis reluarea traficului aerian cu România.  

Autorităţile Republicii Polone au decis că, din 16 septembrie, vor putea fi reluate cursele aeriene regulate de călători pe ruta România. Măsura adoptată de către autorităţile de la Varşovia este valabilă până în 29 septembrie. Această decizie a fost luată în contextul adoptării de către autorităţile polone de noi condiţii pentru operarea zborurilor către sau dinspre alte ţări în contextul pandemiei.

„Ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a abordat în mod repetat, în discuţiile cu omologul său polonez Zbigniew Rau, tema reluării zborurilor directe între cele două state în dialogul bilateral recent, atât cu prilejul discuţiei din cadrul reuniunii informale în format Gymnich, de la Berlin, din 28 august, cât şi în cadrul convorbirii telefonice din 11 septembrie”, arată Ministerul Afacerilor Externe.

Acesta a precizat că persoanele care călătoresc în Polonia dintr-un stat membru UE, precum şi din Norvegia, Elveţiană, Islanda şi Liechtenstein, pot intra în continuare în acest stat fără restricţii sau măsuri speciale precum carantină obligatorie/ autoizolare. La punctele de frontieră terestră Schengen (Germania, Cehia, Slovacia şi Lituania) sunt efectuate numai verificări aleatorii ale documentelor de călătorie.

În urma deciziei Guvernului Poloniei de a suspenda traficul aerian internațional, cauzată de răspândirea coronavirusului, în martie, LOT Airlines a anulat cursele sale internaționale din Polonia și Ungaria. Au fost suspendate atunci toate zborurile LOT între Polonia și destinațiile din România: Cluj-Napoca, București, Timișoara. LOT a anunțat și ajustarea programului operațional pe rutele interne.

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

Basmele COVID-ului: Pfizer cel Voinic și Vaccinurile de Aur

Basmele COVID-ului: Pfizer cel Voinic și Vaccinurile de Aur

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută! Înainte de toate, actuala pandemie care a întors lumea cu fundul în sus este o colosală afacere. Un editorial […]

Se cauta bani pentru Parcul Feroviarilor. Boc: ”Avem promisiuni de la Ministerul Mediului”

Se cauta bani pentru Parcul Feroviarilor. Boc: ”Avem promisiuni de la Ministerul Mediului”

Municipalitatea cauta bani pentru modernizarea Parcului Feroviarilor, parc ce urmeaza a fi al doilea cel mai mare din oras. Nord Conforest SA, același constructor care a amenajat Baza Sportivă Gheorgheni, și are în lucru Parcul „Între Lacuri”, Pădurea Clujenilor și parcul IL Caragiale, va efectua lucrările la amenajarea Parcului Feroviarilor, în suprafață de 53.457 mp, prin […]