La loc comanda. Se sparge intrarea pe Podul Porțelanului

La loc comanda. Se sparge intrarea pe Podul Porțelanului

Muncitorii au început să spargă asfaltul de la intrarea pe Podul Porțelanului la puțin timp după ce acesta a fost “peticit”. Lucrările repetate făcute de mântuială au stârnit conducătorii auto care sunt nevoiți să îl tranziteze.

“De evitat Podul Porțelanului, au început ceva lucrări la el și e închis”, a relatat un șofer, pe grupul de socializare Info Trafic Cluj, iar imaginile prezentate au provocat un val de reacții, conducătorii auto făcând haz de necaz.

“Ne roagă să respectăm tradiți , bătucind groapa proaspăt astupată, cu roțile proprietate personală”, “Știu care-i baiul: când a făcut asfaltul să uitat un muncitor mănușa în asfalt”, “Da, da, răbdare 3-4-5 ani pentru un pod de 50 m, când alții în timpul ăla îl fac de kilometri”, “Se deschide salină, acum fac gură de intrare în tunel”, “Am vorbit cu Boc mai devreme. Se face studiu de prefezabilitate pentru stația de metrou Clujana, cu peron pe dreapta, că pe stânga e vedere la reciful de corali din Someșul Sărat”.

Luna trecută, drumarii au intervenit pe podul „reabilitate”, după ce acesta s-a umplut de gropi, bălți și buruieni. Astfel de gropi au apărut nu numai în zona podului, ci și pe str. A. Sahia, care duce la acesta. 

În iunie, municipalitatea a închis circulația, timp de o săptămână, pentru montarea rosturilor de dilatație, traficul rutier fiind deviat în acea perioadă pe două trasee. În iulie, consilierii locali au aprobat majorarea costurilor de modernizare, de la 5,7 la 7,1 milioane de lei, din care 6,6 milioane construcţie-montaj.

Primăria a redeschis circulației auto podul vechi în decembrie 2019, deși acesta trebuia să devină unul exclusiv pietonal. Municipalitatea preciza că va fi finalizată o expertiză tehnică privind continuarea lucrărilor în condiţiile în care un zăcământ de sare a fost descoperit la o adâncime de 14 m. Lucrările începute în aprilie 2019 au fost realizate de societatea Diferit Cluj.

Lângă podul vechi urma să se construiască unul nou, de 62 m, care să asigure circulația auto pe două benzi. Proiectarea a fost realizată de VCE Vienna Consulting Engineering. Podul a fost construit în 1940 și reabilitat în 1970, deservind aprovizionarea pentru fabrica de porțelan, astfel că lățimea părții carosabile a fost de 4 m, cu un singur fir de circulație.  

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

Sănătatea locotenent-comandorului Andrei Criste, care s-a catapultat, este stabilă

Sănătatea locotenent-comandorului Andrei Criste, care s-a catapultat, este stabilă

Starea de sănătate a locotenent-comandorului Andrei Criste, care s-a catapultat marți, 20 aprilie, este stabilă. Ofițerul este, în prezent, internat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, unde a fost evaluat de o echipă medicală, care a constatat că viața sa nu este în pericol și a autorizat transferul pacientului, la Spitalul Universitar de […]

Ionuț Neagu (AUR):  Românii au dreptul la o informare corectă privind efectele tehnologiilor 5G asupra  sănătății umane și a mediului înconjurător

Ionuț Neagu (AUR): Românii au dreptul la o informare corectă privind efectele tehnologiilor 5G asupra sănătății umane și a mediului înconjurător

În perioada 2021-2024 vor fi adoptate o serie de măsuri care să răspundă eficient nevoilor de creștere a  conectivității, în contextul dezvoltării tehnologiei 5G, după cum arată Programul de guvernare pentru acești patru ani. Având în vedere că în presă au apărut mai multe materiale care atrag atenția opiniei publice asupra impactului negativ al tehnologiilor […]