Județul din România care are doar senatori AUR. PSD și PNL nu au obținut niciun mandat

Județul din România care are doar senatori AUR. PSD și PNL nu au obținut niciun mandat

Județul Ialomița are numai senatori de la AUR, după cum arată rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din 6 decembrie.

Astfel, PNL și PSD nu au prins, în acest județ, nici un mandat în camera superioară a Parlamentului.

„Intrarea în acestă formaţiune, în acestă mişcare a fost o erupţie, o necesitate şi o revoltă la adresa situaţiei actuale. Consider că trebuie să ne implicăm mai mult din partea oamenilor de rând, oamenilor simpli”, a relatat Rodica Boancă, senator ales AUR în Ialomița, potrivit digi24.ro.

Adrian Costea, senator ales AUR: „Eu am crezut că este doar o experienţă frumoasă din care voi avea de învăţat, nu mă aşteptam la vârsta asta, la 33 de ani, să ajung şi senator.” Mărturiseşte că a ajuns pe lista de candidaţi printr-o conjunctură şi nici prin gând nu i-a trecut vreodată că ar putea îmbrăca haina de parlamentar.

Imediat după vot, au apărut nenumărate voci care cataloghează AUR drept un partid extremist, naţionalist şi antioccidental.

Cei doi senatori nu sunt de acord.

Adrian Costea: „Eu personal nu am avut niciodată ieşiri extremiste sau…”

Rodica Boancă: „Suntem oameni cu vederi deschise, eu nici atât, am predat până şi în penitenciar, am predat în toate şcolile, tuturor copiilor de toate etniile”.

În judeţul Ialomiţa alegerile au fost câştigate de PSD, urmat la mare distanţă de PNL. AUR a ieşit abia pe locul trei. Din cauza modului în care se distribuie şi redistribuie mandatele, cele două partide mari nu au obținut niciun mandat de senator.

„Gândiţi-vă că PSD a făcut 40 la sută şi din şase parlamentari noi avem doi. PNL a făcut 21 la sută şi din şase au un parlamentar. Iar AUR în Ialomiţa a făcut 12 la sută şi are 50 la sută din numărul de parlamentari şi anume doi senatori şi un deputat. Nu mi se pare echitabil”, a declarat Marian Pavel, preşedintele PSD Ialomiţa.

De aceeași părere este și Dragoş Soare, preşedintele PNL Ialomiţa: „Într-adevăr este frustrant pentru partidele mari care nu au reuşit să îşi atribuie mai multe mandate de parlamentari dar ăsta este rezulatul votului şi suntem oameni politici asumaţi şi va trebui să îl acceptăm”.

Opiniile alegătorilor sunt împărţite. În timp ce unii spun că ştiu de ce AUR a avut atâta succes alţii nici nu au auzit de acest partid.

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

Apeluri către europarlamentarii români: NU VOTAȚI pentru PAȘAPORTUL DE VACCINARE! Românii sunt îndemnați să-și transmită opiniile către Parlamentul European. ActiveNews oferă AICI toate adresele

Apeluri către europarlamentarii români: NU VOTAȚI pentru PAȘAPORTUL DE VACCINARE! Românii sunt îndemnați să-și transmită opiniile către Parlamentul European. ActiveNews oferă AICI toate adresele

Mai multe organizații ale societății civile din Europa și România au început demersuri online către europarlamentari în vederea avertizării acestora asupra încălcărilor drepturilor fundamentale ale omului care ar decurge din adoptarea Pașaportului de Vaccinare la nivelul UE în urma votului programat pentru 28 aprilie a.c.. Astfel, organizația Notre Bon Droit din Belgia (Cont FB) oferă […]

Marea împădurire la Cluj. Reîncepe plantarea celor un milion de arbori

Marea împădurire la Cluj. Reîncepe plantarea celor un milion de arbori

Proiectul „Clujul Milion”, care constă în plantarea a un milion de arbori pe teritoriul județului Cluj, se reia de săptămâna viitoare, a anunțat Alin Tișe. Unul dintre noile proiecte ale Consiliului Județean (CJ) Cluj este plantarea a unui milion de arbori în județul Cluj, în următorii 10 ani. Proiectul va fi realizat printr-un parteneriat între […]