Japonia: Cireșii din Kyoto nu au mai înflorit atât de devreme de acum 1200 de ani

Japonia: Cireșii din Kyoto nu au mai înflorit atât de devreme de acum 1200 de ani

​Este celebră perioada de primăvară în care în Japonia înfloresc cireșii, dar anul acesta, după o lună martie excepțional de caldă, cireșii din Kyoto au atins momentul maxim de înflorire pe 26 martie, cel mai repede din ultimii 1200 de ani. Fiind un moment atât de important pentru japonezi, există date pentru fiecare an încă din vechime, dar momentul maxim al înfloririi era în general la mijloc de aprilie acum două secole.

Datele privind momentul maxim de înflorire a cireșilor se păstrează în Kyoto din anul 812, iar până în anul 1800 fluctuațiile au fost reduse și data de maxim era în jurul zilei de 15 aprilie. După 1800 data s-a apropiat e primele zile din aprilie.

În Kyoto media era de 17 aprilie pe la 1850 și a ajuns în prezent la 5 aprilie. Fiind un an excepțional de cald, 2021 a adus o dată cu 11 zile mai devreme decât media.

Precedentul record pentru momentul de maxim la Kyoto a fost 27 martie, în anul 1409.

Pentru japonezi zilele în care cireșii sunt în floare au o importantă semnificație culturală și socială, fiindcă oamenii se adună, se bucură și Instagram-ul devine plin de poze cu superbele flori roz deschis. Înainte de pandemie aceste zile erau importante și pentru turism, fiindcă veneau oameni din toată lumea.

Agenția Japoneză de Meteorologie monitorizează cu atenție cireșii și dă prognoze despre când apar primele flori și când este momentul maxim al înfloririi. În acest an sezonul a început la Hiroshima pe 11 martie, cu nouă zile mai repede decât recordul stabilit în 2004.

Aceste date car există din anul 812 pot fi considerate o comoară istorică, dat fiind că au fost înregistrate cu atenție de împărați, aristocrați, guvernatori,

 » sursa: hotnews.ro

Articole similare

Utilizarea excesivă a internetului, informațiile false și cyberbullying-ul, principalele riscuri pentru copii

Utilizarea excesivă a internetului, informațiile false și cyberbullying-ul, principalele riscuri pentru copii

Totodată, 32,4% dintre copiii participanți la studiul menționat mai sus afirmă că au avut neînțelegeri cu părinții în ceea ce privește activitatea pe internet și timpul petrecut în mediul online. La rândul lor, părinții beneficiari ai programului Ora de Net consideră că cele mai mari provocări întâmpinate în folosirea internetului în familie sunt legate de […]

Armageddon COVID: Biserica este atacată. Biserica trebuie să lupte!

Armageddon COVID: Biserica este atacată. Biserica trebuie să lupte!

Dracii joacă tontoroiul la lumina zilei. Au ieșit legiune la suprafață și nu se mai feresc. Sub stindardul COVID, lumea se îndrăcește cu o repeziciune uluitoare. Bătălia dintre Copiii Luminii și Copiii Întunericului, despre care vorbea monseniorul Vigano, a ajuns și pe malurile Dâmboviței. La fel ca pe Potomac, odraslele beznei sunt excelent organizate, înarmate […]