Iohanis: USR și PNL vor guverna împreună… împreună cu cine?

Iohanis: USR și PNL vor guverna împreună… împreună cu cine?

Secretar de stat de la Budapesta: „Iohannis a ajuns preşedinte şi cu votul maghiarilor din Transilvania şi nu a întors sprijinul”

Președintele Românie și-a depășit iar mandatul constituțional și joacă acum rolul de actor politic activ care face și desface guverne.

Deși alegerile parlamentare încă nu au avut loc iar procentele încă se joacă, Iohanis a declarat miercuri seara că USR și PNL vor guverna împreună.

Pe cine va pune președintele premier știm deja: pe Ludovic Orban.

Ce nu știm este cu cine se va face guvernul din moment ce USR și PNL nu depășesc împreună 40%.

UDMR, PRO ROMÂNIA și PMP ar putea fi alternativa în condițiile în care AUR deja a anunțat că nu va face guvern cu nici un partid actual. Problema este că sunt șanse mari ca unul sau nici unul din partidele de mainsus să nu treacă de pragul electoral de 5%.

Este foarte posibil să asistăm din nou cu un guvern formal liberal susținut din umbră de PSD.

 » Puteți citi întreg articolul la sursă: 60m.ro

Articole similare

Armageddon COVID: Biserica este atacată. Biserica trebuie să lupte!

Armageddon COVID: Biserica este atacată. Biserica trebuie să lupte!

Dracii joacă tontoroiul la lumina zilei. Au ieșit legiune la suprafață și nu se mai feresc. Sub stindardul COVID, lumea se îndrăcește cu o repeziciune uluitoare. Bătălia dintre Copiii Luminii și Copiii Întunericului, despre care vorbea monseniorul Vigano, a ajuns și pe malurile Dâmboviței. La fel ca pe Potomac, odraslele beznei sunt excelent organizate, înarmate […]