Ioan Aurel Pop pune punctul pe i: Copiii își fac idoli din cumpănași din lipsă de modele

Ioan Aurel Pop pune punctul pe i: Copiii își fac idoli din cumpănași din lipsă de modele

Academicianul Ioan Aurel Pop trage un semnal de alarmă: spre deosebire de alte țări, în România copiii nu mai modele și nu le mai cultivă nimeni dragostea de țară. De aceea, a ajuns un personaj precum Cumpănașu a ajuns să fie idolul adolescenților.

„Au ajuns copiii să-şi facă idoli din cumpănaşi, pentru că nu mai au modele şi nu le mai cultivă nimeni dragostea de țară şi de eroii autentici ai României. Pentru Oscar 2021, Danemarca a trimis un film despre 4 profesori. Unul dintre ei predă muzică şi îi învață pe elevi cum să interpreteze şi să simtă până în suflet cântecele despre măreața istorie a țării lor. La noi, e ruşine să cânți aşa ceva. Şi am mari dubii că în România, pe undeva, se mai învață cântece despre patrie. Iar acum citesc că geografia şi istoria României stau să fie scoase din programa şcolară. Cine mai suntem noi, oameni buni?

Ne dizolvăm încet, în acidul turnat de sus, de nişte iresponsabili, impostori cu Cv-uri pompoase, proşti cu aere sau vânzători de neam. Ne otrăvesc mintea, ca să uităm şi cine suntem, şi cum am ajuns aici, de parcă nu e nimic greşit în a fi pribeag. Fără o identitate clară. Ai nimănui. Un diplomat taiwanez mi-a spus o dată: Numai cine nu are țară înțelege cât de important e s-o ai şi să lupți pentru ea! Noi avem o țară splendidă şi nu mai ştim cum să scăpăm de ea.”

 » Puteți citi întreg articolul la sursă: 60m.ro

Articole similare

Bucurie si speranta

Bucurie si speranta

Să trăim fiecare săptămână ca și cum ar putea fi ultima, pregătiți de mult dorita întâlnire cu Mirele Hristos. Magnolia este deosebit de admirată, dar frumusețea nu durează. Totul se transformă în uscăciune. O adiere de vânt subțire însă poate renaște totul. Harul învierii este singura noastră speranță. Nu toată ziua sunt Paștile, zice o […]

Alexandru Matei – ANCHETATORII.RO: „Avocații penalilor selectează viitorii judecători și magistrați ai României”

Alexandru Matei – ANCHETATORII.RO: „Avocații penalilor selectează viitorii judecători și magistrați ai României”

Matei Alexandru de la Anchetatorii.ro a fost invitat la emisiunea Știrea Zilei prezentată de Doina Grosu pentru a discuta despre investigațiile făcute în ultima perioadă și despre avocații penalilor care selectează judecătorii și procurorii din România. Urmăriți toată emisiunea pe Facebook prin link-ul următor: https://fb.watch/5gRcA7Bbtl/ “O anchetă realizată de mine împreună cu toată echipa de […]