Întreaga colecție de documente desecretizate ale CIA privind OZN-urile este acum disponibilă online

Întreaga colecție de documente desecretizate ale CIA privind OZN-urile este acum disponibilă online

Documentele „Black Vault” acoperă de toate de la explozii misterioase în Rusia la informări despre OZN-uri primite de înalți oficiali guvernamentali, relatează Space.com.

Documente guvernamentale din peste trei decenii pot fi acum consultate online și descărcate, mulțumită eforturilor unor căutători ai adevărului perseverenți.

Baza de date conține peste 2.700 de documente legate de OZN-uri desecretizate de CIA din anii 1980 (guvernul Statelor Unite le mai numește și FZN-uri de la „fenomene zburătoare neidentificate).

Potrivit Black Vault, o bază de date online ce găzduiește o colecție impresionantă de documente despre OZN-uri, documentele au fost obținute în urma unui lung șir de cereri privind liberul acces la informațiile de interes public (Freedom of Information Act) depuse secolul trecut.

De-a lungul timpului s-au strâns atât de multe cereri încât CIA a creat un CD-ROM cu documentele desecretizate, cunoscut drept „Colecția OZN”.

În vara lui 2020 CD-ROM-ul a fost cumpărat de John Greenwald Jr., creatorul Black Vault, iar acesta a terminat recent încărcarea în format PDF a tuturor documentelor de pe CD pe website-ul său.

Toate acestea sunt disponibile liber pe site-ul Black Vault.

Documentele acoperă zeci de incidente de la informări primite personal de înalți oficiali americani la descrierea unei explozii misterioase dintr-un mic oraș rusesc.

„Deși CIA pretinde că aceasta este ‘întreaga’ lor colecție de documente (declasificate), s-ar putea ca acest lucru să nu poată fi verificat în totalitate”, notează Greenwald pe website.

„Cercetările realizate de Black Vault vor continua pentru a vedea dacă documente suplimentare rămân a fi descoperite în posesia CIA”, adaugă acesta.

Deși noile documente nu sunt deloc de neglijat, ele sunt doar o fracțiune infimă din baza de date enormă a Black Vault care conține peste 2,2 milioane de pagini de materiale legate de obiecte zburătoare neidentificate.

 » sursa: hotnews.ro

Articole similare

Dansul cocoşilor de munte, în Parcul Apuseni: Imagini spectaculoase cu „parada nupţială” a păsărilor (FOTO)

Dansul cocoşilor de munte, în Parcul Apuseni: Imagini spectaculoase cu „parada nupţială” a păsărilor (FOTO)

Imagini spectaculoase şi rare cu cocoşi de munte dansând au fost făcute publice de Administraţia Parcului Natural Apuseni (APNA), una dintre principalele arii protejate care se află şi pe teritoriul Bihorului. Camerele montate de rangeri au suprins ritualul nupţial al păsărilor. Înregistrarea video a fost postată pe pagina de Facebook a parcului. „Cocoşul de munte […]

CONDAMNAT la ÎNCHISOARE după ce și-a TÂLHĂRIT partenerul de pahar

CONDAMNAT la ÎNCHISOARE după ce și-a TÂLHĂRIT partenerul de pahar

Nicu Iorga, din Constanța, este judecat pentru infracțiunea de tâlhărie după i-a furat unui alt bărbat mai multe bunuri. Cunoscut drept hoț de buzunare, acesta a avansat un pic în breaslă sa, tâlhărind un partener de pahar de o sacoșă ce conținea un portofel cu suma de 500 lei, un telefon mobil, un carton de […]