În Spania, mai rău ca în Siberia.  Temperatură record de MINUS 35,8 grade Celsius, înregistrată în provincia Leon

În Spania, mai rău ca în Siberia. Temperatură record de MINUS 35,8 grade Celsius, înregistrată în provincia Leon

MAE: Atenţionare de călătorie pentru români.

Spania a înregistrat cea mai scăzută temperatură din istoria măsurătorilor naţionale.  Mercurul din termometre a scăzut la -35,8 ° C. Temperatura record a fost înregistrată la staţia meteo Vega de Liordes, situată la o altitudine de 1.874 metri în provincia nord-vestică Leon.

Dacă va fi confirmat de agenţia meteorologică AEMET, acesta va depăşi cu uşurinţă recordul de -34,1 ° C stabilit cu o zi înainte în estul Pirineilor.

Spania este în prezent străbătută de furtuna Filomena care a adus nincosri abundente.

Temperaturile înregistrate la staţia meteo sunt departe de cele mai scăzute observate în Europa continentală. Recordul de -58,1 ° C a fost atins în Ust ‘Schugor, Rusia, la 31 decembrie 1978.

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

SUA: Militar de culoare, scos din maşină sub ameninţarea armelor şi stropit cu spray paralizant de poliţişti

SUA: Militar de culoare, scos din maşină sub ameninţarea armelor şi stropit cu spray paralizant de poliţişti

Guvernatorul statului american Virginia, Ralph Northam, a ordonat duminică declanşarea unei anchete după difuzarea de imagini în care se putea vedea cum doi poliţişti îşi îndreaptă armele asupra unui militar de culoare şi îl stropesc pe faţă cu spray paralizant, informează luni AFP, citată de Agerpres. Imaginile îl arată pe locotenentul Caron Nazario, afro- şi […]

Proiectul de lege propus de AUR, care punea stop finanțării partidelor politice de la bugetul de stat, a fost respins

Proiectul de lege propus de AUR, care punea stop finanțării partidelor politice de la bugetul de stat, a fost respins

Marți, 13 aprilie, reprezentanții partidelor parlamentare, cu excepția AUR, au votat negativ proiectul de lege pentru modificarea Legii 334/2006 privind finanțarea partidelor politice, susținut în Comisie de senatorul AUR Mircea Dăneasă. Aceste partide s-au coalizat pentru a-și păstra veniturile și privilegiile fără întreprindă ceva pentru bunăstarea poporiului. Inițiativa AUR avea drept obiectiv eliminarea subvențiilor alocate partidelor […]