Horia Nasra: „S-a terminat cu raiul șmecherilor de pe Tarnița și Beliș!”

Horia Nasra: „S-a terminat cu raiul șmecherilor de pe Tarnița și Beliș!”

Guvernul României a adoptat un proiect prin care se interzice navigația pe lacurile Tarnița și Beliș din județul Cluj, cu excpeția bărcilor fără motoare și a celor cu motoare electrice.

Deputatul PSD de Cluj, Horia Nasra, salută decizia autorităților de restricționa navigația pe cele două lacuri.

„Veste bună! S-a terminat cu raiul șmecherilor de pe lacurile Tarnița și Beliș, după mai bine de zece luni de la apelul a șase parlamentari din Cluj – Adrian Dohotaru, Gabriel Horia Nasra, Csoma Botond, Vasile Ilea, Mihai Goțiu și Adrian Oros”, a precizat printr-un comunicat de presă, Horia Nasra.

Guvernul a aprobat hotărârea pentru modificarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 665/2008 pentru stabilirea nominală şi pe porţiuni a căilor navigabile interioare ale României.

„Ca urmare a solicitărilor societății civile și ale parlamentarilor din județul Cluj, reprezentanți ai tuturor partidelor, am analizat problematica și am aprobat o modificare la Hotărârea Guvernului nr. 665/2008 pentru stabilirea nominală şi pe porţiuni a căilor navigabile interioare ale României, în urma căreia a fost interzisă navigația pe cele 2 lacuri, cu excepția ambarcaţiunilor propulsate prin forţă umană, eoliană, precum și a celor propulsate cu motoare electrice.

În ceea ce privește activitatea de supraveghere şi control, aceasta se organizează de către Consiliul Judeţean Cluj, cu avizul Autorităţii Navale Române” a anunțat ministrul transporturilor.

Prin intermediul aceluiași comunicat de presă, Nasra mulțumește presei și societății civile pentru susținerea unei „cauze juste, pentru un lac curat, pentru sport și sănătate”.

Lacul Tarniţa aflat la 30 km de municipiul Cluj-Napoca, este cunoscut ca loc de picnic sau de pescuit. Mai multe organizații de mediu, dar și unii parlamentari au solicitat restricționarea navigației pe lac, mai ales a ambarcațiunilor cu motoare termice. 

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

Ministrul Educației către profesori: Vreți să nu mai predați online, vaccinați-vă!

Ministrul Educației către profesori: Vreți să nu mai predați online, vaccinați-vă!

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o conferință desfășurată saptamâna trecută la Ploiești, a afirmat că ar exista o presiune din ce in ce mai mare din partea părinților pentru ca reluarea școlii cu prezență fizică să fie doar cu cadrele didactice vaccinate, celelalte care au refuzat sau nu au apucat încă sa-și facă vaccinul urmând sa […]

115 cazuri noi și 8 decese la Cluj în ultimele 24 de ore

115 cazuri noi și 8 decese la Cluj în ultimele 24 de ore

În spitalele din județ sunt internate 746 de persoane infectate cu COVID-19, dintre care 94 la ATI.  Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel: Rata incidenței pe județul Cluj : 5,16;  În ultimele 24 de ore, 115 persoane au fost confirmate Covid-19 din județul Cluj;  Total număr de teste 746 din care 206 diagnostic […]