GUVERNUL LA CLUJ. “Vom testa 170.000 de femei din Nord-Vest prin programe de sănătate”

GUVERNUL LA CLUJ. “Vom testa 170.000 de femei din Nord-Vest prin programe de sănătate”

Un program de testare de col uterin a femeilor din Regiunea Nord-Vest va fi derulat prin Institutul Oncologic Ion Chiricuță Cluj-Napoca (IOCN).

“Programul de screening de cancer va cuprinde 170.000 de femei din RNV, șase județe în total, însă pentru asemenea programe destinate bolilor cu decese prevenibile vom aloca 117 milioane de euro, iar acestea vor cuprinde diverse tipuri de cancere și de boli cardiovasculare și pulmonare.

Partea de prevenție va ocupa un loc important. Au fost deblocate contracte pe partea de sănătate, vor fi alocate 650 de milioane de euro pentru aceste programe în viitor, fiecare în valoare de câte 1 milion de euro, iarpartea de prevenție ocupă un loc important pe agenda noastră. De asemenea, vizăm servicii de paleație pentru populația în îmbătrânire în România”, a spus vicepremierul Raluca Turcan, la Cluj.  

Vicepremierul, ministrul fondurilor europene, Marcel Boloș, și ministrul transporturilor, Lucian Bode, au sâmbătă mai multe întâlniri la Cluj-Napoca și la Turda, printre care o întrevedere cu primarul Emil Boc și cu președintele Consiliului Județean, Alin Tișe. În program figurează vizite la Primăria Cluj-Napoca, Institutul Oncologic, Institutul Imogen, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Compania de Apă Arieșul și Colegiul Național Mihai Viteazul, ambele în Turda.

 » Puteți citi întreg articolul direct la sursă…

Articole similare

A murit un jurnalist școlit la Cluj. Reporter de front în fosta Iugoslavie

A murit un jurnalist școlit la Cluj. Reporter de front în fosta Iugoslavie

La puțin timp după sărbători a fost consemnată moartea unui jurnalist din „prima linie” a presei anilor ’90, devenit ulterior scriitor, diplomat și profesor. S-a stins un jurnalist de forță al anilor ’90: Radu Ciobotea, fost reporter de front în fosta Iugoslavie. Acesta era un adevărat reper de profesionism în gazetăria din Banat, cu contribuții […]

Stelian Ion s-a consultat pe teme de justiție cu 14 ONG-uri, inclusiv Sexul vs Barza

Stelian Ion s-a consultat pe teme de justiție cu 14 ONG-uri, inclusiv Sexul vs Barza

Distribuie dacă ți-a plăcut Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, s-a consultat, astăzi, cu reprezentanții a 14 ONG-uri, majoritatea din mișcarea #Rezist, pe teme ce țin de justiție, relatează Clujjust.ro. ”Ministrul a salutat prezența reprezentanților ONG-urilor și interesul acestora de a coopera în vederea implementării măsurilor care intră în aria de competență a Ministerului Justiției, asumate prin […]