Gianina Șerban(AUR): când un român vrea să își cumpere o locuință hop și statul să ia 19%. E JAF pe față

Gianina Șerban(AUR): când un român vrea să își cumpere o locuință hop și statul să ia 19%. E JAF pe față

Guvernul României a anulat decizia de creștere a plafonului de TVA propus a fi redus începând cu data de 1 ianuarie 2021. Se pare că totul a fost doar o promisiunea electorală dusă până în faza de aplicare, însă returnată din pix cu o zi înainte de punerea în aplicare.

Prețurile la terenuri au crescut, costurile cu manopera s-au dublat în ultimii ani, materialele de construcții s-au scumpit cu mai mult de 30%. Toate acestea au dus inevitabil la creșterea prețului de vânzare.

Însă statul român nu vine deloc să ajute aceste sector, deși guvernul liberal promisese înainte de alegeri acest lucru. Între timp promisiunea a fost retrasă: unde este predictibilitatea guvernamentală? Ea nu există.

Cota de TVA ar fi trebuit să se reducă de la 19% până la 5% pentru locuințele ce au prețul de până la 140 000 de euro. Însetați după bani, PNL și USR preferă să distrugă și singurul sector economic ce a mai rămas funcțional după pandemie, cel al construcțiilor.

Gianina Șerban, deputat AUR, consideră că decizia luată este împotriva românilor care muncesc din greu să strângă un ban pentru o locuință pentru ca statul să vină și să le ia și el 19%:

„Era normal să se crească costurile cu forța de muncă și să se ofere în acest sector salarii performante. Acum nu mai pleacă nimeni de pe șantier cu mai puțin de 3 000 de lei, adică 600 de euro, dar sunt muncitori calificați care lunar pleacă acasă cu peste 2 000 de euro.

Statul trebuie să ajute aceste sector, cel care a ținut România în viață în această grea perioadă. Ce face el în schimb? Îi jefuiește pe români și le ia o cincime din banii unei locuințe.

 » Puteți citi întreg articolul la sursă: 60m.ro

Articole similare

Doi jucători de la CFR Cluj incluși în echipa etapei din Liga 1

Doi jucători de la CFR Cluj incluși în echipa etapei din Liga 1

În urma succesului de la Clinceni, doi fotbaliști ai campioanei au fost incluși în cel mai bun 11 al rundei cu numărul 6 din play-off/play-out. CFR Cluj a reușit să se impună la limită, scor 1-0, în fața ultimei clasate din play-off. Totuși, doi dintre elevii lui Edi Iordănescu se află printre remarcații etapei. Andrei […]

Măsurile de relaxare anunțate pentru această vară, subiect de discuție la Guvern

Măsurile de relaxare anunțate pentru această vară, subiect de discuție la Guvern

Distribuie dacă ți-a plăcut Premierul Cîțu a anunțat că, în cadrul ședinței de astăzi a Comitetului interministerial pentru revenirea la normalitate, se va discuta despre măsurile de relaxare ce vor intra în vigoare de la 1 mai, precum renunţarea la mască pe plajă, despre organizarea de petreceri private cu persoane vaccinate, dar şi despre programul […]