GAL Freidorf va investi peste 2 milioane de lei pentru reabilitarea cinematografului din Timișoara Freidorf

GAL Freidorf va investi peste 2 milioane de lei pentru reabilitarea cinematografului din Timișoara Freidorf

C21 proiectul de reabilitare a cinematografului și schimbarea destinației în Centru cultural și educational Freidorf, depus de Municipiul Timișoara pe Intervenția Centru Multifuncțional, în valoare de 2.318.260,05 lei.

Alexandru Iovescu, președintele asociației, a explicat că în cadrul acestui centru vor avea loc evenimente culturale dar și un centru de zi pentru persoanele cu adicții care vor beneficia de serviciu social, în parteneriat cu Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, și proiectul Învață să reușeșți! – servicii integrate în comunitate, proiect prin care se vor implementa activități de școală după școală, măsuri de acompaniere, educație parentală, pregătirea cadrelor didactice pentru lucrul cu copiii din zonele dezavantajate, în valoare de 1.885.354,85 lei.

Proiectul de infrastructura va fi finanțat prin Programul Operațional Regional iar cel de servicii prin Programul Operațional Capital Uman.

În prezent sunt deschise apelurile de selecție pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere din zona urbană marginalizată cu străzile Crizantemelor, Ion Barac și Căpitan Damșescu, apel în valoare de 650.000 euro, parcuri și locuri de joacă, 350.000 euro, infrastructură educațională 365.832 euro.

Asociația Grupul de Acțiune Locală Freidorf (GAL Freidorf), implementează Strategia de Dezvoltare Locală în cartierele: Freidorf, Dâmbovița, Calea Șagului, Steaua, Fratelia, Iosefin. Valoarea Strategiei este de 7 milioane euro, banii fiind împărțiți în două direcții: proiecte finanțate prin Programul Operațional Regional și Programul Operațional Capital Uman.

Comentarii

comentarii

 » sursa: ziuadevest.ro

Articole similare

HOROSCOP 23 aprilie 2021

HOROSCOP 23 aprilie 2021

Iată ce vă rezervă astrele, în funcţie de zodie, pentru ziua de vineri, 23 aprilie 2021. Berbec Acorda atentie si nevoilor celor din jur. In ultima perioada te-ai concentrat mai mult asupra ta si ai uitat ca nu esti doar tu pe lume. Taur Te ocupi de o activitate care necesita un efort fizic marit. […]

Dănuț Aelenei (AUR): Observăm doar derapaje în ceea ce privește gestionarea pandemiei. Cine răspunde pentru criza din sănătate?

Dănuț Aelenei (AUR): Observăm doar derapaje în ceea ce privește gestionarea pandemiei. Cine răspunde pentru criza din sănătate?

Deputatul AUR Dănuț Aelenei trage un semnal de alarmă cu privire la lipsa de responsabilitate și seriozitate a actualei coaliții de guvernare, precum și a celor responsabili de gestionarea pandemiei. Toate inițiativele și planurile acestora privind managementul crizei din sănătate s-au dovedit a fi un fiasco și au afectat grav cetățenii României. „La începutul pandemiei […]